Beseda mitropolita Joanikija: Bili smo najjači u trenutku kada su naša crkva i vera stavljene van zakona

13.07.2021

21:50 >> 09:16

0

Autor: A. S.

U Bijelom Polju mitropolit je vodio veliku svenarodnu litiju u čast Petrovdana

Beseda mitropolita Joanikija: Bili smo najjači u trenutku kada su naša crkva i vera stavljene van zakona
Copyright Mitropolit Joanikije Foto: Mitropolija.me

Mitropolit Joanikije, episkop budimljansko-nikšićki Metodije i mileševski Atanasije su danas u Bijelom Polju vodili veliku svenarodnu litiju u čast Petrovdana, slave Crkve svetih apostola Petra i Pavla iz 12. veka.

Tom prilikom mitropolit je održao besedu.

– Nemamo običaj da brojimo i prebrojavamo, već ono što se vidi golim okom, bilo je bar pet hiljada ljudi. Velika petrovdanska litija u Bijelom Polju svake godine napreduje. Imamo veliki blagoslov za ovu litiju, koju smo obnovili pre 19 godina, koja traje i koja će se, hvala Bogu, nastaviti. Koliko lepote, mladosti, molitvi, koliko su nam dale snage litije, najbolje smo videli u momentu kada su naša crkva i vera bile stavljene van zakona i kad joj je bila namenjena sudbina da nestane.

Pročitajte još:

– Tada smo se sabrali, ali smo se sabrali oko Hrista, i tada smo bili najjači, a on nas je osnažio silom svog časnog krsta, preporodio nas i međusobno nas izmirio. To je veliki blagoslov ne samo za Bijelo Polje već celu Crnu Goru. Zahvaljujem vam na tome – naglasio je mitropolit Joanikije, a onda pozdravio episkopa mileševskog Atanasija, prenose mediji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike