Krivokapić neće izbore i ne demantuje Temeljni ugovor poslat patrijarhu: Nisam dobio povratnu informaciju

13.07.2021

05:50 >> 05:42

0

Ističe da nezvanične informacije iz Vlade zapravo nisu otišle iz Vlade

Krivokapić neće izbore i ne demantuje Temeljni ugovor poslat patrijarhu: Nisam dobio povratnu informaciju
Copyright Profimedia

Vanredni parlamentarni izbori u ovom trenutku ne bi odgovarali nijednoj političkoj strukturi, kazao je predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Komentarišući brojne kritike na račun izvršne vlasti iz dela vladajuće koalicije, poručio je da bi voleo da se u Parlamentu pokrene preispitivanje poverenja Vladi.

Pročitajte još:

– Izbori su najbolja mera i rešeto za odnose na političkoj sceni Crne Gore. Oni, po moji saznanjima, trenutno ne odgovaraju nijednoj političkoj strukturi. Ne postoji izborno zakonodavstvo i znaju da u ovom trenutku svi gubimo energiju, a ništa se novo neće desiti na političkoj sceni. Znaju da nema buduće Vlade bez koalicija, a znaju i da bi izlaznost bila manja nego 30. avgusta. Znaju da je narod dao povjerenje da ovo traje četiri godine, da bi tada mogli da izađemo bez premise siguran glas, e to je ono zbog čega verujem da se ne mogu desiti tako brzo izbori.

Dodaje da bi se prilikom izglasavanja nepoverenja Vladi, moralo krenuti u postupak predloga novog mandatara.

– Gospodin (Milo) Ðukanović je odmah reagovao na ponudu DF-a, što govori o jednoj zainteresovanosti da s DPS-om dogovaraju promene. Verovatno ova Vlada ne odgovara ni DF-u, ni DPS-u. Nekako, u ovom vremenskom periodu, svestan sam činjenice da je DF davao snagu DPS-u, a DPS, na neki nacin, podsticao DF, tako da ta jedna igra traje… – kaže Krivokapić.

Profimedia

Na pitanje da li osim DF-a i DPS-a, postoji treća strana, Krivokapić kaže:

– Uvek neko nekoga ima kao mentora, i Crna Gora nikad nije volela ako je taj mentor izvan Crne Gore. Jasno je da postoji medijska kampanja jaka i verovatno ne slučajna. Čije interese ugrožava ova Vlada, pokazaće vreme. Ovđe se ne radi o politici, već o ugrožavanju interesa. Neki političari zasigurno imaju neke dugove i oni stižu na naplatu. Može biti i materijalni, a može da se svede i u sferu obećanja.

Kaže i da je zabrinut ako je taj interes povezan sa drugim državama.

Naglasio je da su podele u Crnoj Gori rezultat onoga što je veštački nametnuto, ali i da neke podele imaju istorijske okolnosti koje, kako navodi, “ne možemo da zaboravimo”.

– Ako se desio jedan događaj, on ne treba da rezultira podelama, jer mi zajedno živimo. Ispada da smo sami sa sobom podeljeni, a onda se zavađamo bez ikakvog smisla. Jer, šta znači to na kojoj ste strani vi bili sada posle 80 godina. Mi se stalno vraćamo prošlosti, Crna Gora živi u prošlosti – kazao je Krivokapić.

Poručio je da političari treba da se zapitaju koliko doprinose tome da se podele “povampire”.

Krivokapić je na pitanje o Temeljnom ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) kazao da zabrinjavaju različiti stavovi, koji se u medijima pojavljuju.

Ističe da “nezvanične informacije iz Vlade” zapravo nisu “otišle” iz Vlade.

Pročitajte još:

– Mi jesmo kao pravni tim Vlade i svi članovi usaglasili Temeljni ugovor sa zakonom i ustavom Crne Gore i na taj način poslali jasnu poruku da na najbolji način štitimo crkvu i državu. Ne želimo da bilo koji član ili bilo koji element tog člana bude problematičan. Mediji već znaju stav patrijarha, a ja nisam dobio povratnu informaciju – navodi Krivokapić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike