Ustaše načisto podivljale: Grčevito brane svoje NDH nasleđe, Andriji Mandiću hoće da zabrane ulazak u Hrvatsku zbog rezolucije o Jasenovcu!

02.07.2024

15:58

0

Besramno licemerje Hrvata

Ustaše načisto podivljale: Grčevito brane svoje NDH nasleđe, Andriji Mandiću hoće da zabrane ulazak u Hrvatsku zbog rezolucije o Jasenovcu!
Ilustracija - Copyright ATA Images/Milan Maričić/24sedam/R.C.

Poslanik hrvatskog Sabora Miro Bulj iz kluba Most uputio je u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazai u Hrvatsku. 

Sponzorisali Rezoluciju o Srebrenici, a Rezolucija o Jasenovcu im je ''instrumentalizacija sećanja na žrtve zbog političkih ciljeva''

- Uputio sam zaključak da se Vlada Hrvatske obaveže da crnogorske zastupnike proglasi "personom non grata" zbog instrumentalizacije sećanja na žrtve Jasenovca u svrhu ostvarivanja ciljeva politike "Srpskog sveta", nastavka velikosrpske politike iz 90-tih godina - rekao je Bulj. 

Printscreen/YouTube/Internet TV Hrvatskoga sabora
 

On dodaje da je ta inicijativa pokrenuta predlogom predsednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića, "četničkog vojvode i lidera prosrpske opcije, koji je produžena ruka srpskog predsednika Aleksandra Vučića u Crnoj Gori".

Bulj je u ime Kluba Mosta pozvao da se crnogorski zastupnici koji su glasali za navedenu Rezoluciju proglase nepoželjnima u Hrvatskoj i da se "podrži evropski put Crne Gore". 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike