Ustaša Ivan Penava zapenio zbog Rezolucije o Jasenovcu: Tvrdi da je usvojena zbog Vučića i SPC, optužio Crnu Goru da je izvršila zločine!

02.07.2024

12:58

0

Crnogorski parlament je u petak usvojio Rezoluciju o genocidu u logorima Jasenovac, Dahau i Mauthauzen

Ustaša Ivan Penava zapenio zbog Rezolucije o Jasenovcu: Tvrdi da je usvojena zbog Vučića i SPC, optužio Crnu Goru da je izvršila zločine!
Ivan Penava - Copyright Tanjug/HINA/Denis Cerić

Lider Domovinskog pokreta Ivan Penava održao je konferenciju za medije sa temom "Rezolucija o genocidu u logorima u crnogorskom parlamentu".

- Vučić je mudro pustio Crnu Goru kojom je ovladao, a to pokazuje da je od 81 člana parlamenta njih 41 je glasao za ovu rezoluciju, na čijem je čelu četnički vojvoda kao predsednik crnogorskog parlamenta - rekao je Penava, dodajući da "donošenje rezolucije Hrvatskoj ne može i neće naštetiti". 

- Treba pozvati te koji su doneli ovaj akt i podsetiti ih da su ne tako davno pod kapom velikosrpske hegemonije ti isti Crnogorci napali Hrvatsku i sudelovali u zločinima za koje su se posle kajali i ispričavali. Stojimo uz podršku crnogorskom narodu i državi u onom delu u kojom teže demokratskom, slobodnom svetu i evroatlanskim integracijama, ali u ovom delu koji se opredelio za Putina i Vučića i sprski svet, prepoznajemo o čemu se radi i sa tim ćemo se rezolutno znati nositi - istakao je Penava, i dodao: 

- Iza ove priče stoji Aleksandar Vučić, njegova velikosrpska agenda i velik deo SPC - zaključio je Penava. 

Crnogorski parlament je u petak usvojio Rezoluciju o genocidu u logorima Jasenovac, Dahau i Mauthauzen

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike