Uhapšen monstrum! Devojku pretukao šipkom, pa je silovao!

29.06.2024

10:34

0

Tokom jučerašnjeg dana policijski službenici su ga pronašli i uhapsili te ga doveli u službene prostorije policije i nad njim sproveli kriminalističko istraživanje

Uhapšen monstrum! Devojku pretukao šipkom, pa je silovao!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Hrvatska policija uhapsila je nasilnika koji je sredinom juna šipkom tukao, a potom silovao devojku u Splitu.

Zbog događaja koji se odigrao 16. juna 2024. godine u Splitu policijski službenici su po saznanju za navedeni događaj sprovodili intenzivno kriminalističko istraživanje koje je danas okončano privođenjem muškarca pritvorskom nadzorniku uz krivičnu prijavu.

Svesni činjenice da ovakva vrsta dela uznemiruje javnost i negativno utiče na osećaj sigurnosti kod građana, od događaja do danas utvrđivanje identiteta osobe, njegov pronalazak i hapšenje bio je prioritet ove policijske uprave i policijskih službenika koji su sprovodili istraživanje.

Iscrpno istraživanje koje je uključivalo veliki broj sprovedenih mera i radnji, analiza pregleda video nadzora, posebno operativan rad policijskih službenika na terenu, juče je uspešno dovršeno pronalaskom 34-godišnjeg muškarca u odnosu na kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario niz kaznenih dela.

Tokom jučerašnjeg dana policijski službenici su ga pronašli i uhapsili te ga doveli u službene prostorije policije i nad njim sproveli kriminalističko istraživanje.

Pronađen je na području Splitsko-dalmatinske opštine, a na temelju naloga suda obavljena je pretraga stana i vozila kojeg koristi.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 34-godišnji muškarac, prema unapred stvorenoj nameri, upotrebom sile odnosno upotrebom opasnog oruđa, oštećenoj naneo teške telesne povrede i nad njom izvršio polno izjednačenu radnju, čime je počinio kazneno delo teška kaznena dela protiv polne slobode i teška telesna povreda nakon čega je pobegao s mesta događaja.

Jutros je uz kaznenu prijavu predat pritvorskom nadzorniku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jutarnji.hr

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike