Nestanak struje poremetio planove građanima Banjaluke: Nismo znali šta se dešava (VIDEO)

21.06.2024

16:58

0

Neki su od nas bili ovde za vreme rata, nije bilo struje tri godine. Malo me čudi kako su ostali usplahireni - rekao je anektirani građanin

Nestanak struje poremetio planove građanima Banjaluke: Nismo znali šta se dešava (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Tanjug

Nestanak struje u Banjaluci, ali i velikom delu regiona, nekim žiteljima grada na Vrbasu poremetio je planove, dok je drugima vratio sećanje na ratne godine kada struje nije bilo, kako kažu, pune tri godine.

Čovek koji je došao u Banjaluku, prvi put posle 13 godina, sada kao turista, kaže da mu nije jasno, kada se seti dešavanja tokom rata, zašto su neki danas zbog nestanka struje usplahireni.

- Neki su od nas bili ovde za vreme rata, nije bilo struje tri godine. Malo me čudi kako su ostali usplahireni - rekao je anektirani građanin koji je, ipak, dodao da je za njega nestanak struje iznenađenje.

Banjalučanka kaže da joj je nestanak struje poremetio planove i dodaje da nije znala šta se dešava, zbog čega struje nije bilo. Anektirani Banjalučanin izrazio je uverenje da će sve u kratkom roku doći na svoje mesto.

Čovek srednjih godina iz Severne Makedonije, kaže da su stigli iz Bitolja i da je u Banjaluci sve ok. Nestanak struje mu ne remeti planove, radnje su zatvorene, Banjaluka i Bitolj su skoro isti gradovi, rekao je on i dodao da će biti bolje.

Većini naselja u Banjaluci dobila je struju nešto posle 14 sati, veliki deo regiona bez električne energije je bio više od sat i po vremena.

Eksplozija na 400 kilovati dalekovoda Crnogorskog elektroprenosnog sistema uzrok je nestanka struje na skoro celoj teritoriji Crne Gore. Takođe do ispada i beznaponskih stanja većih razmera došlo je i u Albaniji, Bosni i Hercegovini i u delu Hrvatske i Grčke.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike