Uhapšen Čeh zbog eksplozije u kojoj je poginuo njegov sin (9): Otkriveno odakle detetu mina

21.06.2024

08:22

0

Zadarska policija objavila je novo saopštenje i detalje strašne tragedije

Uhapšen Čeh zbog eksplozije u kojoj je poginuo njegov sin (9): Otkriveno odakle detetu mina
Ilustracija - Copyright Profimedia

Zadarska policija objavila je novo saopštenje i detalje strašne tragedije koja se dogodila u sredu oko 18 sati na području Obrovca kada je došlo do eksplozije u kojoj je poginulo dete. Uhapšen je otac deteta, saopštila je policija, prenosi Index.hr.

- U nastavku kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su juče tokom poslepodneva, nad 46-godišnjim državljaninom Češke sproveli kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio krivično delo "Teška krivična dela protiv opšte sigurnosti" Krivičnog zakona u vezi krivičnog dela "Dovođenje u opasnost života i imovine opšte opasnom radnjom ili sredstvom" iz Krivičnog zakona Republike Hrvatske - stoji u saopštenju. 

Kako je navdeno, on se sumnjiči da je po prethodnom dogovorenom planu obilaska u sredu, 19. juna 2024. godine u poslepodnevnim satima u društvu svoje porodice i prijatelja došao na šire kninsko područje gde se na ulazu u označeno opasno područje vojnog poligona nije pridržavao vidno istaknutih pisanih upozorenja na hrvatskom i engleskom jeziku te, lakomisleno smatrajući da neće doći do neželjene i po život opasne posledice, s detetom ušao u zabranjeni prostor i dopustio mu da pronađeno eksplozivno sredstvo uzme i ponese sa sobom, a koje je potom osumnjičeni lično stavio u svoj automobil.

Zbog kvara se zaustavili uz put, dete izvadilo eksplozivno sredstvo

Nešto kasnije, kako se navodi, zbog kvara na automobilu zaustavili su vozilo uz županijski put da bi dete iz vozila izvadilo eksplozivno sredstvo koje se u jednom trenutku aktiviralo. Usled eksplozije, zbog zadobijenih povreda dete je na mestu smrtno stradalo dok su dve ženske osobe zadobile teške telesne povrede te jedan muškarac lake telesne povrede.

Policijski službenici su sproveli uviđaj a području Bilišana, na mestu eksplozije. Drugi deo uviđaja policijski službenici sproveli su i na spomenutom kninskom području.

U cilju utvrđivanja vrste eksplozivnog sredstva i načina aktiviranja, svi tragovi pronađeni na mestu događaja su izuzeti te će biti prosleđeni na veštačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i veštačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu.

Nakon sprovedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 46-godišnjaka se podnosi krivična prijava Opštinskom državnom tužilaštvu u Zadru te je u zakonskom roku predat u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike