Muškarac koji se zapalio ispred hrvatske Vlade životno ugrožen! Lekarka kaže - reč je o propalom kockaru

11.06.2024

12:52 >> 13:28

0

O tom slučaju oglasila se i hrvatska Vlada, čiji je portparol Marko Milić rekao da su svi u Vladi potreseni ovim slučajem

Muškarac koji se zapalio ispred hrvatske Vlade životno ugrožen! Lekarka kaže - reč je o propalom kockaru
Copyright Profimedia

 Predstavnici Klinike za traumatologiju Kliničkog centra u Zagrebu saopštili su danas da je muškarac koji se zapalio ispred vlade Hrvatske životno ugrožen.

"Uprkos hitnoj reakciji Hitne pomoći, pacijent je zbog prirode i obima povreda životno ugrožen. Pratimo njegov razvoj, smešten je u Jedinici intenzivnog lečenja Odeljenja za opekotine", rekao je pretpostavljeni Klinike Dinko Vidović, prenosi Indeks.

On je dodao da povređeni muškarac ima opekotine četvrtog stepena na gotovo celom telu. "Prognoze su loše, ali dajmo čoveku šansu da preživi. Preduzećemo sve što je moguće da spasimo čoveka. Često se susrećemo s opeklinama, ovako nešto godinama nismo imali", rekao je Vidović i dodao da je reč o muškarcu koji je rođen 1967. godine.

Dodao je da muškarac trenutno nije pri svesti, da je intubiran i da se o njemu trenutno staraju tri lekara.

O tom slučaju oglasila se i hrvatska Vlada, čiji je portparol Marko Milić rekao da su svi u Vladi potreseni ovim slučajem.

"Svi smo, naravno, potreseni vešću da se čovek samozapalio na Trgu sv. Marka. Policija i sve nadležne službe hitno su reagovale kako bi povređenoj osobi što brže bila pružena pomoć", rekao je Milić.

Dodao je da je u trenutku incidenta premijer Andrej Plenković bio na sastanku sa ministrima finansija i privrede i da su čim su čuli šta se dešava odmah izašli ispred Banskih dvora na mesto nesreće.

Propali kockar, žena ga prijavljivala za nasilje

Saborska lekarka Gordana Štajminger kazala je novinarima kako je čovek koji se zapalio propali kockar, kojega je žena prijavila za nasilje prošle godine, psihički rastrojen,

Muškarac koji se zapalio na sebi je imao naočare i masku koji su se potpuno rastopili, kazala je lekarka i opisala kako je u trenutku njenog dolaska disao i imao puls i da je ponavljao: ‘Vrećica, vrećica.‘

- Bojali smo se da je u vrećici eksploziv, ali samo neke stvari su bile unutra - kazala je i dodala: - Mislim da nema političku pozadinu, no policija će ispitati stanje.

Muškarac se jutros, posle 09 časova samozapalio na Markovu trgu, gde se nalaze Hrvatski sabor i zgrada vlade, van ograde koja okružuje Markov trg, nakon čega je prevezen u Kliniku za traumatologiju. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike