Dok je Hrvat masirao starce, njegova partnerka "operisala" po stanu, ukrali više od 18.000 evra

07.06.2024

15:11

0

Pretraživala je sobe, ormare, torbice i uzimala novac

Dok je Hrvat masirao starce, njegova partnerka "operisala" po stanu, ukrali više od 18.000 evra
wellness-g6df1f3eaf_1920 - Copyright Pixabay

Policija iz Zagreba prijavila je ženu (35) i muškarca (55) koji se sumnjiče da su počinili pet krađa na štetu starijih osoba u ukupnom iznosu od 18.300 evra.

Njih dvoje se sumnjiče za krivična dela koja su počinili od kraja marta do kraja maja ove godine.

Krivična dela su izvršena tako što je 35-godišnjakinja prvo telefonom pozivala starije građane i lažno se predstavljala kao medicinski radnik, čime je dovodila žrtve u zabludu da pruža usluge masaže, prenosi Klix.ba.

Pixabay
 

Nakon toga, dolazili su do oštećenih u njihove stanove, kojom prilikom je 55-godišnjak simulirao masiranje i na taj način odvlačio njihovu pažnju, dok je 35-godišnjakinja za to vreme pretraživala sobe, ormare i torbice i uzimala novac.

PUZ ističe da su otuđivali novčane iznose od 60 do 12.000 evra te da su nakon sprovedenog kriminalističkog istraživanja uhapšeni i sprovedeni u pritvorsku policijsku jedinicu, dok je nadležnom Opštinskom krivičnom državnom tužilaštvu podnesena posebna prijava.

U policiji dodaju da se kriminalističko istraživanje nastavlja jer je kod para pronađeno više odevnih predmeta u kojima su izneli i zlatni nakit.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Klix.ba

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike