Sramni potez policije u Sarajevu: Srbinu (14) i njegovoj majci otimao ćiriličnu majicu, a dobio smešnu prijavu

25.05.2024

07:53

0

Autor: 24sedam

Identifikovan hiligan (23) koji je u Sarajevu napao ženu S.V. i njenog maloletnog sina (14)

Sramni potez policije u Sarajevu: Srbinu (14) i njegovoj majci otimao ćiriličnu majicu, a dobio smešnu prijavu
0MET6792 - Copyright MN Press

Sarajevska policija identifikovala je muškarca (23) koji je u Sarajevu napao ženu S.V. i njenog maloletnog sina (14) sa majicom sa natpisom “delije sever”.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo je rečeno da je S.V. juče oko 18.45 časova telefonski obavestila policiju da je nju i sina napao nepoznati muškarac u tržnom centru u Ulici Vrbanja.

- Radeći na dokumentovanju i rasvetljavanju ovog krivičnog dela, policijski službenici su identifikovali muškarca za kojeg postoji sumnja da je izvršilac ovog krivičnog dela i prema kojem će biti preduzete zakonom predviđene mere i radnje, u skladu s odlukama postupajućeg tužioca - naveli su iz kantonalnog MUP-a.

Iz MUP-a su dodali da je dežurni tužilac ovaj događaj okvalifikovao kao krivično delo “nasilničko ponašanje”.

Odbor za zaštitu Srba u Federaciji BiH saopštio je da je napad na srpskog dečaka i njegovu majku u centru Sarajeva kontinuitet i nastavak progona Srba, pravoslavlja i ćirilice iz tog grada.

- Posebno je upečatljiva bezobzirnost i ostrašćenost napadača, jer je napad izveden u centru Sarajeva, gde su nadzorne kamere morale da zabeleže napad. Napad u centru Sarajeva, pred kamerama, govori da napadači nemaju strah da će nadležni sarajevski organi vlasti kazniti napadače - navodi se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike