Drama u Crnoj Gori! Srpski državljani sa detetom isplovili kajakom, pa nestali: Spasioci munjevito reagovali (VIDEO)

22.05.2024

11:59 >> 14:00

0

Nakon dvočasovne potrage pronađeni su na Vezirovoj plažni kasno uveče

Drama u Crnoj Gori! Srpski državljani sa detetom isplovili kajakom, pa nestali: Spasioci munjevito reagovali (VIDEO)
Copyright RINA

Troje državljana Srbije, među kojima i dvoipogodišnje dete, spašeni su, nakon što su u jutarnjim satima isplovili kajakom iz Čanja ka Kraljičinoj plaži, a nakon dvočasovne potrage pronađeni su na Vezirovoj plaži kasno uveče.

Incident se dogodio juče, a zbog dugog boravka na moru, dete je bilo u stanju hipotermije, zbog čega je odmah nakon spašavanja predato na trijažu Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

- Potragu su otežavali loši vremenski uslovi, zbog čega su u pripravnosti bili vazduhoplovi Ministrstva unutrašnjih poslova i Vojske Crne Gore, a u akciji traganja i spašavanja učestvovali su i pripradnici sektora granične policije i Službe zaštite i spašavanja Bar - saopšteno je iz UPSUL.

Kako navode Pomorsko-operativni centar primio je u 20:28 sati poziv da su tri osobe, dve odrasle i dete, isplovile kajakom u jutranjim časovima iz Čanja, ka Kraljičinoj plaži i da se nisu vratile do samog sumraka.  

Uprava pomorske sigurnosti je odmah poslala jedan spasilački čamac koji je isplovio iz Luke Bar i brzo počeo pretragu u rejonu Čanj - Dubovica - Buljarica - Petrovac - Perazića do.

- Vremenski uslovi nisu bili naklonjeni akciji traganja i spasavanja, jer je južni vetar pojačavao, kiša je smanjila vidljivost, a čamac kretao veoma blizu stenovite obale. Drugi spasilački čamac SAR-1, sa posadom i pripadnicima Sektora granične policije - JUG, je isplovio i počeo pretragu od Maljevika do Čanja, gde su se na čamac ukrcali pripadnici Službe zaštite i spašavanja Bar, te svi zajedno počeli pretragu svih uvala, plaža i veoma stenovitog i opasnog pređela iza Čanja ka Buljaricama - navode u UPSUL.

RINA
 

Kako navode u 22.42 časova, spasilački čamac SAR-1 je uočio izgubljene osobe na Vezirovoj plaži, nakon čega su hitno transportovni čamcem do Bara, gđe su sve tri osobe predate na trijažu Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.  

- Akcija je spovedene u veoma otežanim vremenskim uslovima i u skladu sa Nacionalnim planom traganja i spašavanja na moru, gde su bili aktivno angažovani svi resursi Crne Gore - saopšteno je iz UPSUL.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike