Incident u školi u Zagrebu, učiteljica se zaključala sa đacima u učionici zbog devetogodišnjaka

16.05.2024

13:25

0

Radi se o dečaku koji je poslednja dva meseca izdvojen iz razreda

Incident u školi u Zagrebu, učiteljica se zaključala sa đacima u učionici zbog devetogodišnjaka
Copyright Pixabay

U jednoj osnovnoj školi u centru Zagreba došlo je do incidenta, zbog čega se učiteljica zaključala sa đacima u učionici, a morala je da interveniše i policija.

Učiteljica se, piše Jutarnji.hr, s učenicima zaključala u razred nakon što su roditelji devetogodišnjeg dečaka, za kojeg roditelji i učenici tvrde da od početka ove školske godine zlostavlja vršnjake i zbog toga je izdvojen s nastave poslednja dva meseca, doveli pred razred i zahtevali da uđe.

Budući da su nastupili agresivno, učiteljica se uplašila za bezbednost dece i svoju bezbednost.

- Učiteljica je, srećom, bila pribrana i zahvaljujemo joj na hrabrosti. Zaključala se s našom decom u razred i rekla im da je to probna vežba za kriznu situaciju. Svi smo dojurili do škole i u šoku smo. Setite se šta je bilo u Beogradu pre godinu dana. Ovo je strašno što deca i mi proživljavamo mesecima - rekla je majka jednog učenika.

Dodala je da su, kad je stigla, roditelji s dečakom sedeli pred razredom i insistirali da uđu. Govorili su da im je dosta toga da im dete ne ide normalno s ostalima na nastavu. Direktorka u to vreme nije bila u školi.

Policija je razgovarala s roditeljima kad je stigla i tad su otišli s njima iz škole.

Kako se dodaje, ovaj dečak, koji je udaljen sa nastave, bacao je u vazduh dečaka sitnije građe, a drugog je tako jako gurnuo da je lupio glavom u ivicu stola te je dobio podliv ispod oka. Ovo je samo deo incidenata zbog kojih je udaljen sa nastave.

Uznemireni učenici su se svakodnevno žalili roditeljima, bojali su se da idu u školu i često su plakali, ali nasilje niko od odraslih nije uspeo da zaustavi, piše Jutarnji.

Od 15 učenika, njih deset je završilo na različitim psihološkim tretmanima, a učiteljica je bila na bolovanju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike