Osnovac bacao stolice na drugove iz razreda! Povredio nastavnika, policija mu nije mogla ništa

25.04.2024

19:10

0

Četiri dana nakon incidenta, roditelji su veoma uznemireni i večeras će zasedati Savet roditelja

Osnovac bacao stolice na drugove iz razreda! Povredio nastavnika, policija mu nije mogla ništa
Copyright Profimedia

Dečak (14), učenik 8. razreda OŠ "Dimo Hadži Dimov" u Skoplju, hospitalizovan je nakon što je pre nekoliko dana u školi napao drugove iz razreda i nastavnika, gađajući ih stolicama i stvarima.

Vlasti su saopštile da će dečak biti prebačen u drugu školu, a roditelji su rekli da će bojkotovati nastavu dok se to ne dogodi. Tvrde da su njihova deca i dalje istraumirana zbog incidenta i nasilja koji su doživela u školi gde bi trebalo da budu bezbedni.

Incident se odigrao u ponedeljak, tokom velikog odmora, kada je učenik počeo da baca stvari i fizički nasrće na svoje drugove, koji su se sakrivali ispod klupa kako ih ne bi povredio. Nastavnik geografije, koji je pokušao da obuzda nasilnog učenika je tom prilikom povređen i odveden u bolnicu.

Škola je pozvala policiju, koja je brzo stigla na lice mesta i jedva dečaka savladala, dok je on neprekidno pretio.

Četiri dana nakon incidenta, roditelji su veoma uznemireni i večeras će zasedati Savet roditelja, na kojem bi trebalo da se razmotri kako da se reši ovaj problem.

"Slučaj je prijavljen policiji, ali on ima samo 14 godina i ne mogu ništa. Ovo nije prvi put da postoji problem sa njim, a kako ga institucije štite, mi ne možemo ništa. Staratelj tog deteta je u Bitolju i već dve godine ga zanemaruje. I vidite šta se desilo, ugroženi su i deca i nastavnici. Zahtevaćemo da se pronađe rešenje koje će biti dobro za sve nas", rekao je jedan od roditelja, član saveta.

Iz škole su saopštili da đak koji je napravio incident više ne pohađa nastavu i da je hospitalizovan. Kako navode lokalni mediji.

Bonus  video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike