Tačka na političku krizu i pat poziciju u Skupštini: Predsednik Crne Gore Jakov Milatović raspisao prevremene izbore za 26. maj! (FOTO)

26.03.2024

15:52

0

Milatović je pozvao sve učesnike izbornog ciklusa na odgovorno i fer delovanje u predstojećoj izbornoj kampanji

Tačka na političku krizu i pat poziciju u Skupštini: Predsednik Crne Gore Jakov Milatović raspisao prevremene izbore za 26. maj! (FOTO)
Jakov Milatović - Copyright R.R./ATAImages

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović raspisao je prevremene izbore za odbornike Skupštine opštine Budva, koji će biti održani u nedelju, 26. maja. 

- Izbore sam zakazao u najranijem mogućem terminu, a kako bi se izbegao negativan uticaj novonastalog političkog trenutka na ekonomsku dinamiku u opštini Budva u kontekstu letnje turističke sezone - napisao je Milatović na društvenoj mreži Iks.

Milatović je pozvao sve učesnike izbornog ciklusa na odgovorno i fer delovanje u predstojećoj izbornoj kampanji. Odbornici SO Budva su na juče održanoj sednici doneli Odluku o skraćenju mandata SO Budva. Za skraćenje mandata budvanskog parlamenta, osim podnosioca inicijative koalcije okupljene oko DPS-a, glasali su odbornici SDP-a, Demokrata i URA-e, te odbornici kluba "Budva naš grad, naša porodica, naša kuća". 

 

 

Uoči glasanja skupštinsku salu napustili su odbornici kluba "Za budućnost Budve NSD-PZP", te klub odbornika "SNP - nezavisni odbornik Mladen Kažanegra". Aktuelni predsednik Opštine Budva Milo Božović je uhapšen 13. aprila prošle godine, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je stvorio kriminalnu organizaciju i počinio tri krivična dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Od tada se nalazi u pritvoru u Spužu - preneo je portal RTCG. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike