Slovenac ide na robiju: Pucao na automobil u pokretu, pa na policajce - u stanu mu pronašli oružje i narkotike!

09.03.2024

19:37

0

Incident se dogodio u septembru prošle godine, a okončan je nakon gotovo 10 sati pregovora

Slovenac ide na robiju: Pucao na automobil u pokretu, pa na policajce - u stanu mu pronašli oružje i narkotike!
Ilustracija - Copyright FOTO TANJUG/ FOTO STA/ BOSTJAN PODLOGAR

Pedesetšestogodišnji muškarac iz sela Draženci, u blizini Ptuja, u Sloveniji osuđen je na godinu i po dana zatvora zbog toga što je prošlog septembra pucao na automobil u pokretu u kojem su bila dva putnika, kao i na policajce koji su došli da intervenišu, objavio je danas slovenački list Večer.

Muškarac se zabarikadirao u svojoj kući 26. septembra i sa balkona ispalio nekoliko hitaca, pogodivši automobil u pokretu sa dva putnika, a zatim je pucao i na policajce koji su došli da intervenišu. Tom prilikom niko nije povređen.

Incident je okončan nakon gotovo 10 sati pregovora nakon kojih je policija privela muškarca. U okviru pretresa njegove kuće nakon hapšenja, policija je zaplenila oko 2.000 komada municije, kao i pištolj i vazdušnu pušku, za koje je imao dozvolu.

Zaplenjena je i manja količina marihuane, ekstazija i amfetamina. Sud u Ptuju je na, osnovu predloga tužilaštva, muškarca teretio za krivično delo ometanja vršenja službene dužnosti, a ne za izazivanje javne opasnosti.

Pre početka glavnog ročišta, muškarac je potpisao sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom i počeo da izdržava kaznu pre izricanja pravosnažne presude, piše list, prenela je agencija STA.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike