U rekordnom roku: Stevo Pendarovski sakupio potpise za kandidaturu na predsedničkim izborima u Severnoj Makedoniji

04.03.2024

00:35

0

Još šest kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u Severnoj Makedoniji prikupilo je potreban broj potpisa za podnošenje kandidature

U rekordnom roku: Stevo Pendarovski sakupio potpise za kandidaturu na predsedničkim izborima u Severnoj Makedoniji
Stevo Pendarovski - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski prikupio je danas potrebnih 10.000 potpisa građana za kandidaturu na predstojećim predsedničkim izborima, a isto je učinila opoziciona političarka iz partije VMRO DPMNE Gordana Siljanovska-Davkova. 

- U rekordnom roku, za manje od pet sati, prikupljeno je 10.000 potpisa građana koji podržavaju kandidaturu za drugi mandat predsednika Steve Pendarovskog - saopšteno je iz kabineta predsednika Severne Makedonije.

Lider VMRO DPMNE Hristijan Mickoski saopštio je da je Silijanovska-Davkova sakupila više od 15.000 potrebnih potpisa, prenose severnomakedonski mediji.

Pored Pendarovskog i Siljanovske-Davkove, još pet kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u Severnoj Makedoniji prikupilo je potreban broj potpisa za podnošenje kandidature, i to ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani, gradonačelnik Gostivara Arben Taravar, gradonačelnik Kumanova Maksim Dimitrievski, lider i kandidat stranke ''Znam - Za našu Makedoniju'', gradonačelnik skopske opštine Karpoš i lider stranke ''Grom'' Stevčo Jakimovski i Biljana Vankovska, koja ima podršku stranke ''Levica''.

Pendarovski je na predsedničkim izborima pre pet godina bio zajednički kandidat vladajuće koalicije SDSSM i DUI i u drugom krugu pobedio Siljanovsku-Davkovu, koja je i tada bila kandidat opozicione VMRO DPMNE. Prvi krug predsedničkih izbora u Severnoj Makedoniji biće održan u 24. aprila, a drugi u 8. maja, zajedno sa parlamentarnim izborima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike