Slovenci celu noć izvlače speleologa iz pećine: Spasavanje se zakomplikovalo, moraće da koriste eksploziv (FOTO)

22.02.2024

10:35

0

Autor: 24sedam

Akcija spasavanja je odložena zbog pogoršanja zdravstvenog stanja povređenog

Slovenci celu noć izvlače speleologa iz pećine: Spasavanje se zakomplikovalo, moraće da koriste eksploziv (FOTO)
Copyright TANJUG/STA/BOSTJAN PODLOGAR

Akcija spasavanja speleologa koji se juče okliznuo na dubini od 150 metara i pritom se povredio u pećini Jelen brdo u Sloveniji nakratko je odložena, zbog pogoršanja stanja povređenog.

Pećinski spasilac i vođa intervencije Damijan Šinigoj rekao je za sajt 24ur.com da je spasavanje još u toku, te da je samo odloženo kako bi se povrede speleologa sanirale.

- Stanje povređenog se pogoršalo - rekao je Valter Zakrajšek, koji je ujutru, oko 8 sati, preuzeo vođenje akcije spasavanja, prenosi b92.

TANJUG/STA/BOSTJAN PODLOGAR
 

Prema poslednjim informacijama, speleolog je povredio zglob i rebra, usled čega otežano diše. Moguće je da će morati da se upotrebi eksploziv kako bi speleolog mogao da bude izvučen na površinu.

TANJUG/STA/BOSTJAN PODLOGAR
 

Nesreća se dogodila juče popodne u pećini na Jelen Brdu gde je boravila grupa speleologa, kada se jedan od njih okliznuo i pao sa visine od šest metara i udario u rebra.

Doktor je već noćas uspeo da dođe do povređenog speleologa i prati njegovo stanje tokom spasavanja. On je preko noći potvrdio da nema ozbiljnijih povreda, ali da speleolog ne može da se penje zbog jakog udarca i prisutnih bolova, prenose mediji.

TANJUG/STA/BOSTJAN PODLOGAR
 

Doktor je već noćas uspeo da dođe do povređenog speleologa i pomno prati njegovo stanje tokom spasavanja. On je preko noći potvrdio da nema ozbiljnijih povreda, ali da speleolog ne može da se penje zbog jakog udarca i prisutnih bolova. Neposredno posle pada, speleologa je zbrinula grupa sa kojom se spustio niz pećinu.

Policijska uprava (PU) Ljubljana je o incidentu obaveštena juče oko 18 časova. Oni su potvrdili da povređeni nije životno ugrožen.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike