Hrvatska u "korona paklu": Umrla najmlađa osoba do sada, donose nove mere

18.12.2020

11:39

0

U Hrvatskoj trenutni broj aktivnih slučajeva je 21.297, na respiratorima je 310 ljudi

Hrvatska u "korona paklu": Umrla najmlađa osoba do sada, donose nove mere
Copyright Tanjug/Zoran Žestić

U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata zabeleženo 3.222 novih slučajeva zaraze korona virusom, a 68 osoba je izgubilo život. Kako su saopštili iz kriznog štaba, umrla je najblađa osoba do sad koja je imala samo 27 godina.

Navodno je imala urinarnu infekciju, ali se sve još utvrđuje.

Jučer je testirano 10.849 osoba. U Hrvatskoj trenutni broj aktivnih slučajeva je 21.297, na respiratorima je 310 ljudi.

Članovi nacionalnog štaba odlučili su o  da mera, koje ističu 21. decembra,  buduprodužene, s određenim korekcijama, naveo je šef štaba Davor Božinović.

Pročitajte još

Na privatnim okupljanjima i svečanostima može biti najviše 10 osoba iz najviše dva različita domaćinstva, preporučuje se da se misna slavlja prenose putem radio i tv programa ili na drugi način, a 24. i 25. decembra misna slavlja će se bez izuzetka održavati u skladu sa posebno izrađenim preporukama i uputstvima.

– Zabranjuje se napuštanje županije u kojoj osoba ima prebivalište ili boravište – rekao je Božinović.

Zabrana se ne odnosi na osoblje koje je nužno za održavanje saobraćja i snabdevanje, na dnevne migracije zaposlenih u službama bitnih za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalnih delatnosti, vodosnabdevanja, snabdevanja plinom i strujom, zaštitarske službe, kao i osobe koje su u funkciji izveštavanja javnosti, odnosno novinare, pacijente koji zahtevaju medicinsku negu, putovanja na posao i s posla, ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće, žurne i operativne službe koje učestvuju u sprečavanju širenja korona virusa i diplomatsko osoblje.

Odluka se ne odnosi na kretanje između Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Zabrana traje do 8. januara, rekao je Božinović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike