Prva slika četvorki začetih prirodnim putem: Hrabra majka Milana rodila četiri sina, imena nose simboliku

15.01.2024

21:04

0

Celokupna trudnoća, inače izuzetno rizična zbog višestruke plodnosti, od početka je vođena u Ljubljani

Prva slika četvorki začetih prirodnim putem: Hrabra majka Milana rodila četiri sina, imena nose simboliku
Copyright Facebook

Milana Petrović iz Banjaluke juče je na svet donela četiri bebe, što je izazvalo oduševljenje u celom regionu. Dečaci su dobili imena Matej, Marko, Luka i Jovan, ista ona koja su nosila četiri apostola koja su napisala četiri jevanđelja.

Ponosni tata je podelio slike, kao i porodilište u Ljubljani u kom su bebe rođene.

- Proteklog vikenda obradovala nas je neverovatna vest iz našeg porodilišta: rođene četvorke! Dečaci Matej (1.450 g), Luka (1.030 g), Marko (1.420 g) i Jovan (1.280 g) rođeni su carskim rezom u 31. nedelji trudnoće.

Celokupna trudnoća, inače izuzetno rizična zbog višestruke plodnosti, od početka je vođena u Ljubljani, čime su naši stručnjaci pomogli da se porodi u zadovoljavajućem gestacionom dobu i na kraju do dobrog ishoda. Poslednji put četvorke su rođene u Ljubljani 2015. godine - rekao je načelnik porodilišta Gorazd Kavšek.

 

 

"Mogućnost rađanja četvorki je veoma mala: otprilike jedan na 500.000 porođaja ili manje. Za Sloveniju bi to značilo otprilike jednom u 15-20 godina", dodao je načelnik.

U ovom slučaju radilo se o spontanoj (prirodnoj) trudnoći, što je sve ređe. Pored začeća četvorki, što je izuzetno retko, uspešno začeće i porođaj su još ređi, pa ne čudi što je u Banjaluci, odakle je porodilja, događaj opisan kao pravo čudo.

- Od srca čestitamo hrabroj majci i njeno četvoro dece i predanom osoblju našeg porodilišta! - napisali su iz UKC Ljubljana.

- Slava Bogu, Svetom Vasiliju i mojoj ženi, upravo su na svet stigli: Matej, Marko, Luka i Jovan - napisao je ponosni otac, koji sada ima pet sinova. Naime, porodica Petrović ima i Konstantina, koji je rođen 2019. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike