Afera "Tunel": Tužilac saslušava bivšeg premijera Dritana Abazovića

05.01.2024

10:35

0

Abazović će biti saslušan u svojstvu građanina povodom izjava da zna ko stoji iza kopanja tunela do depoa suda

Afera "Tunel": Tužilac saslušava bivšeg premijera Dritana Abazovića
Iskopan tunel do depoa Višeg sudu u Podgorici - Copyright Profimedia

Državni tužac Crne Gore saslušaće sledeće nedelje bivšeg premijera Dritana Abazovića, povodom njegovih izjava da zna ko stoji iza kopanja tunela kojim je, u septembru 2023. godine, provaljeno u depo Višeg suda u Podgorici.

Duško Milanović, državni tužilac i rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica, potvrdio je za crmnogorski portal Dan da je planirano da 9. januara sasluša bivšeg premijera i lidera pokreta URA Dritana Abazovića povodom njegove izjave vezane za navodna saznanja o slučaju " Tunel".

Printscreen/YouTube/Vlada CG
Dritan Abazović

Abazović bi trebalo da bude saslušan u svojstvu građanina, a povodom izjave koju je dao kao premijer gostujući na Radiju Crne Gore. On je tada rekao da ima operativna saznanja ko je glavni osumnjičeni u slučaju "Tunel" i šta je bila namera.

Podsetimo, tunel kojim je provaljeno u sudski depo otkriven je krajem septembra prošle godine, a  istragom je utvrđeno da je u njega provaljeno u petak 8. septembra 2023. godine i da su provalnici tri dana, odnosno do ponedljka 11. septembra prošle godine vršljali po njemu i izneli veći broj dokaza iz različitih procesa.  

Istragom su do sada obuhvaćeni Katarina Baćović, Marijan Vuljaj, Ivica Piperović i Nikola Milačić, koji su svi uhapšeni, dok su "kopači" srpski državljani Veljko Marković, Milan Marković, Dejan Jovanović i Vladimir Erić, svi iz Loznice za sada nedostupni crnogorskom pravosuđu. Erić je u međuvremenu uhapšen u Švedskoj, gde se nalazi u pritvoru i čeka se odluka da li će biti izručen u Crnu Goru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Dan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike