Hrvatski specijalac pretio maloletnom dečaku (15): Poklao sam pola Vukovara, poklaću i tebe i tvoju porodicu

04.01.2024

21:39

0

Optuženi negira krivicu, tvrdeći da je dečak povrede zadobio preskačući ogradu i udarivši se u spomenik

Hrvatski specijalac pretio maloletnom dečaku (15): Poklao sam pola Vukovara, poklaću i tebe i tvoju porodicu
HOSovci - Copyright Wikipedia/ printscreen/facebook/indeh.hr

Vukovarsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv 56-godišnjaka iz Vinkovaca zbog incidenta koji se dogodio na autobuskom stajalištu u naselju u Slavoniji. Naime, muškarac je pretio 15-godišnjem dečaku i tako izazvao je zabrinutost među lokalnim stanovništvom.

Incident se dogodio kada je dečak vraćajući se iz škole zaustavljen od strane optuženog. Situacija je eskalirala kada je tinejdžera navodno uhvatio za vrat i majicu, nakon čega je dečak pao na tlo. Ono što je posebno uznemirujuće jeste da je optuženi, inače bivši specijalac, uputio preteće reči:  “Poklaću tebe i tvoju porodicu. Poklao sam pola Vukovara, nije mi problem ni vas, čekaću vas u Vukovaru”.

Dikusija zbog uslovne kazne

Tužilaštvo je zatražilo od suda da se optuženom izrekne krivični nalog i da mu se odredi uslovna kazna od šest meseci zatvora s rokom provere od godinu dana. Ovo je izazvalo diskusije u javnosti o odgovarajućoj kazni za ovakav tip nasilja.

Optuženi negira krivicu, tvrdeći da je dečak povrede zadobio preskačući ogradu i udarivši se u spomenik. Međutim, tužilaštvo je priložilo medicinsku dokumentaciju, zapisnik o ispitivanju žrtve, nalaz veštaka i iskaze svedoka kao ključne dokaze protiv optuženog.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike