"Ovo nije tragedija samo za porodice, već za čitav Sandžak": Sever Crne Gore zanemeo posle nesreće u kojoj su poginule 4 osobe

26.12.2023

23:47

0

Za dane žalosti proglašavaju se utorak, sreda i četvrtak odnosno 26, 27. i 28. decembar 2023. godine

"Ovo nije tragedija samo za porodice, već za čitav Sandžak": Sever Crne Gore zanemeo posle nesreće u kojoj su poginule 4 osobe
Ilustracija - Copyright RINA

Nakon stravične saobraćajne nesreće u kojoj su život izgubile četiri osobe, predsednik opštine Plav, Nihad Canović, doneo je Odluku o proglašenju Dana žalosti. Za dane žalosti proglašavaju se utorak, sreda i četvrtak odnosno 26, 27. i 28. decembar 2023. godine.

- U skladu sa donešenom Odlukom, tokom Dana žalosti zastave će biti istaknute na pola koplja na zgradi opštine Plav, javnim preduzećima čiji je osnivač Opština, objektima mesnih zajednica i drugih institucija na području Opštine Plav”, objavio je Canović.

Na Dan žalosti na javnim mestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera.

Tuga i u Gusinju

Nakon opštine Plav i u susednom Gusinju proglašena je trodnevna žalost zbog pogibije četiri osobe u stravčnoj nesreći koja se sinoć dogodila na ulazu u Plav. Nakon ove tragedije na severu Crne Gore svi su zanemeli.

- Ovo nije tragedija samo za porodice, već za čitav Sandžak. Izgubljena su četiri života u nekoliko sekundi, kažu za RINU meštani.

Odluku o proglašenju trodnevne žalosti donio predsjednik Opštine Gusinje Sanel Balić, a za dane žalosti proglašavaju se utorak, srijeda i četvrtak 26,27. i 28. decembar 2023. godine.

Zastave na zgradi Opštine, javnim ustanovama i preduzećima biće spuštene na pola koplja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike