Ušao u dvorište osnovne škole, pa pozvao devojčicu u kola: Detalji pokušaja otmice u Severnoj Makedoniji

05.12.2023

13:32

0

Sigurnosne kamere su snimile vozilo, a istraga je u toku

Ušao u dvorište osnovne škole, pa pozvao devojčicu u kola: Detalji pokušaja otmice u Severnoj Makedoniji
Copyright Profimedia

Jutros je u OŠ "Strašo Pindžur" u Karbincima u Severnoj Makedoniji pokušana otmica dvoje dece šestog i devetog razreda!

Nemili događaj potvrdio je predsednik opštine Karbinci Viktor Paunov.

Policija je obavestila da je oko 9.30 u školsko dvorište putničkim vozilom marke "golf" došao mladić, koji je, prema prijavi, pozvao jednu učenicu da uđe u njegov automobil kako bi je vodio na kafu.

Kako se navodi u saopštenju policije, ona se odmah vratila u školu i prijavila se direktoru.

- U ovom nemilom događaju koji se dogodio jutros nešto posle 9.30 časova, došlo je do pokušaja kidnapovanja dvoje dece, odnosno dvoje učenika OŠ „Strašo Pindžur“ ovde u Karbincima. Ono što imam kao informaciju od osoblja škole i inspektora da je bilo takvog pokušaja, ti otmičari su pokušali da uvedu decu u vozilo koje je ušlo na početak dvorišta. Sigurnosne kamere su snimile vozilo. Istraga je u toku, radi se na utvrđivanju registarske tablice samog vozila - rekao je predsednik opštine Karbinci Viktor Paunov.

Događaj je uznemirio mnoge zbog brutalne otmice i ubistva Vanje Đorčevske.

Predsednik opštine apelovao je na roditelje i sve one koji se kreću u ovom delu da ne brinu, ali je uputio i apel MUP-u i Ministarstvu unutrašnjih poslova Štip da povećaju bezbednost ovog dela opštine Karbinci, bar u školama jer poslednjih godina nema policijskog obezbeđenja.

- U policijskom saopštenju se navodi da je danas u 09.52 časova u SVR Štip iz osnovne škole u ​​opštini Karbinci prijavljeno da je oko 09.30 časova mlada muška osoba došla u školsko dvorište u "golfu", a koje je, prema prijavi, pozvalo učenika da uđe u njegov automobil da ode na kafu, ali se ona odmah vratila u školu i prijavila direktoru.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike