Osumnjičenom za ubistvo male Vanje već određen pritvor iako je u bekstvu!

05.12.2023

10:29

0

Tokom jučerašnjeg dana i Aleksandru Gorčevskom, ocu male Vanje, određeno je kratkotrajno zadržavanje od 48 sati

Osumnjičenom za ubistvo male Vanje već određen pritvor iako je u bekstvu!
Ljupčo Palevski - Copyright Facebook/Printscreen/Палевски Љупчо

Krivični sud u Skoplju odredio je pritvor od 30 dana prvoosumnjičenom za ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg Panča Žežovskog iz Velesa Ljupča Palevskog zvanog Palčo, koji je u bekstvu, a koji će biti sproveden nakon što bude pronađen i lišen slobode.


Krivični sud je ranije juče, na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Skoplju, za osumnjičenog koji je u bekstvu, po hitnom postupku, doneo Naredbu o sprovođenju istrage za krivična dela – otmica iz člana 141. i ubistvo. iz člana 123. Krivičnog zakonika, a Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je međunarodnu poternicu prema Palevskom.
Profimedia/Facebook
 

Sud podseća da je tokom jučerašnjeg dana, Aleksandru Gorčevskom, ocu male Vanje, određeno je kratkotrajno zadržavanje od 48 sati zbog opasnosti od bekstva i ometanja istrage uticajem na svedoke, kao i Veliboru Manevu, Vlatku Kešišovu i Boru Videvskom, zbog opasnosti od bekstva, uticanja na svedoke i straha da će oni ponoviti ili počiniti novo krivično delo.

Podsetimo, telo četrnaestogodišnje devojčice Vanje Đorčevske pronađeno je 3. decembra, a policija je saopštila da je tinejdžerka ubijena.

U njeno ubistvo umešano je pet osoba. U blizini Vanjinog tela pronađena je još jedna ubijena osoba, Panče (74), frizer. Isti ljudi, kako navodi makedonsko tužilaštvo, ubili su i Vanju i Pančeta.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Telma

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike