"Genocida u Srebrenici nije bilo, spreman sam da robijam!"

12.08.2021

08:58

0

Autor: A. B.

Istakao je da je izveštaj Nezavisne međunarodne komisije za Srebrenicu, kojoj je predsedavao Gideon Grajf, već mnogo toga promenio

"Genocida u Srebrenici nije bilo, spreman sam da robijam!"
Copyright TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio da nikada neće prihvatiti navode da se u Srebrenici dogodio genocid, te da je zarad odbrane tog stava spreman da ode na robiju.

– Apsolutno bih pre birao da idem u zatvor nego što bih priznao nešto što se nije desilo, a to je navodni genocid u Srebrenici. Ta priča o navodnom genocidu je postala aktuelna 2002. godine, sedam godina nakon događaja. Odjednom se sve oko toga aktualizuje i “sada se sve zna”. Istina je jedna da genocida nije bilo – rekao je Dodik.

Istakao je da je izveštaj Nezavisne međunarodne komisije za Srebrenicu, kojoj je predsedavao Gideon Grajf, već mnogo toga promenio, da ga treba sistematizovano koristiti i da je istina jedna – da genocida nije bilo.

Pročitajte još:

– Na sve to je Nezavisna međunarodna komisija najbolje odgovorila i to zaista treba koristiti jer je sistematizovano od ljudi čije je znanje, ali i autoritet, neosporan. Tako da, u tom pogledu, ovaj izveštaj dosta toga menja – rekao je između ostalog Dodik.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike