Patrijarh Porfirije stigao u Foču: Sutra osvećenje Svetosavskog hrama!

25.11.2023

16:25

0

Patrijarh je istakao da je veliki blagoslov i radost kada ide tamo gde živi pravoslavni narod i da je to što je u Foči poseban blagoslov zbog razloga posete, a to je osvećenje Svetosavskog hrama

Patrijarh Porfirije stigao u Foču: Sutra osvećenje Svetosavskog hrama!
Tan2022-10-16_15143848_1 - Copyright FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ MARKO MRKONJIC/

Patrijarh srpski Porfirije stigao je danas u Foču u posetu Mitropoliji dabrobosanskoj, gde ga je dočekao mitropolit dabrobosanski Hrizostom, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.

Patrijarh je istakao da je veliki blagoslov i radost kada ide tamo gde živi pravoslavni narod i da je to što je u Foči poseban blagoslov zbog razloga posete, a to je osvećenje Svetosavskog hrama. 

- Činjenica da osvećujemo hram i da je on posvećen Svetom Savi najbolja je moguća poruka i najbolji mogući znak koji pokazuju čemu treba da služi hram i koja je orijentacija i kakav je kurs našeg naroda na ovim prostorima. Hram je mesto mira, pre svega mira koji je moguće ostvariti kada dođemo u hram - rekao je on.

Posle dobrodošlice u zgradi opštine Foča od strane načelnika Milana Vukadinovića patrijarh je sa domaćinima i sveštenom pratnjom posetio Pravoslavni bogoslovski fakultet Svetog Vasilija Ostroškog u Foči.

Patrijarh će sutra na praznik Svetog Jovana Zlatoustog služiti svetu liturgiju sa svečanim činom velikog osvećenja zavetnog Svetosavskog hrama u Foči sa početkom u devet sati.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike