Uhapšen pedofil koji je pobegao iz suda u Banjaluci: Napastvovao svoju unuku (9) - na delu ga uhvatila majka devojčice

20.11.2023

19:12

0

Njega je policija uhapsila u Hrvatskoj

Uhapšen pedofil koji je pobegao iz suda u Banjaluci: Napastvovao svoju unuku (9) - na delu ga uhvatila majka devojčice
Ivica Mišković - Copyright Printskrin/facebook

Ivica Mišković, osuđeni pedofil koji je pobegao iz prostorija Osnovnog suda u Banjaluci, uhapšen je u Hrvatskoj, javlja RTRS.

Ivicu Miškovića iz Kaknja koji je pobegao iz zgrade Osnovnog suda 7. novembra u Banjaluci, nakon što mu je izrečena četvorogodišnja kazna zatvora za teško zlostavljanje devojčice, kako se nezvanično saznaje, MUP Hrvatske locirao je na području Zagreba 15. i 16. novembra.

Mišković ima državljanstvo Hrvatske, prenosi Srpskainfo.

Podsećamo, nakon raspisivanja međunarodne poternice za Miškovićem u martu prošle godine, Interpol Zagreb dostavio je obaveštenje da hrvatski državljanin, prema Ustavu Republike Hrvatske, ne može biti izručen drugoj državi, osim kad se mora izvršiti odluka o izručenju ili predaji, donesena u skladu s međunarodnim ugovorom ili pravnom stečevinom EU, te da su o međunarodnoj poternici obavestili Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske.

Istaknuto je da je ukoliko se želi inicirati ustupanje krivičnog gonjenja ili preuzimanje eventualnog postupka izručenja, neophodno da nadležni pravosudni organ iz BiH stupi u kontakt sa Ministarstvom pravosuđa i uprave Republike Hrvatske.

Mišković je u februaru 2021. godine prijavljen za zlostavljanje tada devetogodišnje unuke u Banjaluci. Pedofila je na delu uhvatila majka devojčice, piše Srpskainfo.

Optuženi je inače očuh oca devojčice koja je bila žrtva zlostavljanja.

Po otkrivanju ovog slučaja, devojčica je ispričala da nije prvi put da je njen deda zlostavlja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTRS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike