Odmotava se klupko pucnjave u Sarajevu: Nadzorne kamere snimile ubice, propao im plan bega, do žrtve stigli preko devojke

01.11.2023

18:34

0

Jedan od njih (desno na slici) uhapšen je u istoj majici koju je na sebi nosio u vreme ubistva

Odmotava se klupko pucnjave u Sarajevu: Nadzorne kamere snimile ubice, propao im plan bega, do žrtve stigli preko devojke
Ubice Harisa Osterdala - Copyright atvbl.rs

Dvojica stranih državljana koji su uhapšeni zbog ubistva švedskog državljanina Harisa Osterdala i ranjavanja Elvira Mutića u Sarajevu neposredno pre zločina snimljeni su nadzornim kamerama!

ATV je došao u posed fotografije na kojem se vide ubice Osterdala, neposredno pre nego što su počinile stravični zločin u sarajevskom naselju Bulevar. Jedan od njih (desno na slici) uhapšen je u istoj majici, koju je na sebi nosio u vreme ubistva.

U pitanju su Libanac Abdel Majid El-Oweiti (19), koji ima švedski pasoš, dok se identitet drugog švedskog državljanina još utvrđuje, budući da kod njega nisu pronađeni lični dokumenti. Obojica su jutros uhapšeni na Palama u akciji MUP-a Repbulike Srpske i PU Istočno Sarajevo i predati su u nadležnost MUP-a Kantona Sarajevo.

Propao im plan bega

Ranije je zbog umešanosti u ubistvo Osterdala na Sokocu uhapšen Oliver Herbert Peter, koji je ubicama pružao logistički podršku. Upravo je hapšenje Petera bilo ključno za otkrivanje ubica, kojima je time propao unapred planirani plan bega.

atvbl.rs
 

 

Kada su ostali bez pomagača osumnjičeni su uzeli taksi, otišli na Pale i smestili su se u hotel, u kojem su prenoćili. Opsežnim proverama policija je došla do tih saznanja, ali ih nisu zatekli u hotelu. Usledila je potera i jutros su pronađeni i uhapšeni u kanjonu Miljacke.

U policiji sumnjaju da je uhapšeni dvojac učestvovao u pucnjavi koja se u septembru dogodila u Istanbulu, kada je više napadača zapucalo ka Osterdalu i Mutiću, sa kojima su tada bile još tri osobe. Oni su uzvratili vatru, a nedugo nakon toga su uhapšeni, dok su napadači pobegli. Sredinom Osterdal i ekipa su pušteni na slobodu i tada su napustili Tursku.

Praćenjem devojke otkrili Osterdalovu lokaciju

Veruje se da je Osterdal nakon toga stigao u Sarajevo. Dosadašnja istraga je pokazala da ga je u BiH nedavno posetila devojka i sumnja se da su je članovi suparničke kriminalne grupe pratili i tako otkrili da se Osterdal skriva u Sarajevu. Nedugo nakon toga u BiH je doputovala i ekipa plaćenika i počinila brutalni zločin.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike