Osuđen bivši novinar u Hrvatskoj: Maloletnicama nudio novac za seks

25.10.2023

11:45

0

Protiv njega je u novembru 2020. podignuta optužnica

Osuđen bivši novinar u Hrvatskoj: Maloletnicama nudio novac za seks
Copyright Facebook_Dan Figenwald

Bivši novinar Jutarnjeg lista Dan Figenvald proglašen je danas krivim za mamljenje dece za zadovoljenje seksualnih potreba. Protiv njega je u novembru 2020. podignuta optužnica, piše Index.hr.

Optuženom se stavlja na teret da je "u julu 2020. godine putem društvenih mreža stupio u kontakt sa ženskom osobom mlađom od petnaest godina i tražio od nje da se za novčanu nagradu fotografiše u neprimerenim pozama", objavio je tada DORH.

Sud je danas objavio: "Kriv je što je na Instagramu započeo komunikaciju s detetom, nagovarao je da se takmiči za mis sporta, govorio joj da ne bi trebalo da to govori mami i tati, nagovarao je da dođe na kasting, te mu je ona poslala fotografije u donjem rublju, te je nastavio komunikaciju do 2020., govorio joj da će izgubiti nevinost, nudio novac za večere s prijateljima, zvao je na jahtu i govorio da je tamo soba u kojoj bi mogla da spava s njegovim prijateljem. Drugoj devojci je nudio da će joj pomoći u teniskoj karijeri, da će je prijaviti za miss sporta iako je znao da nema 18 godina i nagovarao je da stupa u seksualne odnose za novac".

Figenvald je osuđen na godinu i osam meseci zatvora, od čega će se izvršiti osam meseci zatvorske kazne, dok se ostalih godinu dana neće izvršiti, odnosno taj deo kazne je uslovan. Mora takođe i da plati trošak postupka od 500 evra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike