Komšije donele odluku: Prihvataju 450 građana Avganistana, oslobođeni troška za vize

17.08.2021

15:28

0

Autor: A. B.

Najveći deo od tih 450 Avganistanaca očekuje se da u Severnu Makedoniju stigne do kraja ove sedmice

Komšije donele odluku: Prihvataju 450 građana Avganistana, oslobođeni troška za vize
Copyright Tanjug/AP Photo/Rahmat Gul

Vlada Severne Makedonije saopštila je da je preuzela obavezu da prihvati 450 građana Avganistana, koji tu zemlju napuštaju nakon što su vlast osvojili talibani.

Kako se precizira, u ovom trenutku je preuzeta obaveza o prihvatanju 450 stanovnika Avganistana, zaposlene i žene i decu zaposlenih u humanitarnim misijama, aktiviste organizacija za ljudska prava, novinare, prevodioce, studente, stipendiste, i građane koji su prethodnih 20 godina bili podrška NATO snagama.

Pročitajte još:

Najveći deo od tih 450 Avganistanaca očekuje se da u Severnu Makedoniju stigne do kraja ove sedmice, zavisno od okolnosti na aerodromu u Kabulu, a njihov dolazak se koordinira sa američkom nevladinom organizacijom Nacionalni demokratski institut (NDI).

AP/Allauddin Khan, File

Vlada u Skoplju je odlučila i da građane Avganistana oslobodi troška za izdavanje viza, a troškove za njihov smeštaj u nekom od hotela i motela u Severnoj Makedoniji u potpunosti će pokriti međunarodne organizacije i SAD, do odlaska u Ameriku ili neku treću zemlju.

Pročitajte još:

Ističe se da Vlada Severne Makedonije produžava sa intenzivnom koordinacijom sa savezničkim snagama, sa ambasadom SAD u Skoplju i sa međunarodnim organizacijama u okviru “međunarodne spasilačke i humanitarne misije za prihvatanje i spasavanje avganistanskog civilnog i mirotvornog stanovništva”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike