Otac pušten iz pritvora: Dečak koji je pucao na nastavnika nastavlja školovanje!

15.10.2023

14:27

0

Maloletnik je završni razred osnovne škole i priprema se za polaganje prijemnog ispita

Otac pušten iz pritvora: Dečak koji je pucao na nastavnika nastavlja školovanje!
Copyright Printscreen

Ocu dečaka iz Lukavca koji je 14. juna pucao u nastavnika Nedima Osmanovića u prostorijama Osnovne škole "Lukavac Grad", Opštinski sud u Lukavcu ukinuo je pritvor u kojem je boravio tri meseca, i odredio mu mere zabrane, potvrđeno je za Avaz iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Istraga protiv oca u toku je, on je osumnjičen za krivična dela zapuštanje ili zlostavljanje deteta ili maloletnika i neovlašćeno nabavljanje, držanje i prodaja oružja i bitnih delova za oružje iz Zakona o oružju i municiji TK.

Kako dečak u vreme izvršenja krivičnog dela nije navršio 14 godina, tako daljnje postupanje prema njemu nije u nadležnosti Tužilaštva, niti mu Sud može izreći bilo kakvu odgojnu ili drugu meru.

Brigu o dečaku preuzeo je Centar za socijalni rad Lukavac. Prema rečima direktorke Amire Hodžić, dečak je još u medicinskoj ustanovi.

Dečak je, kako je objašnjeno, završni razred osnovne škole i priprema se za polaganje prijemnog ispita.

- Nastavio je školovanje na prilagođen način, tako da će se pripremati za polaganje nastave. Ima knjige i sprema se za polaganje - navodi direktorka Centra za socijalni rad Amira Hodžić.

Podsetimo, pucnjava se dogodila 14. juna, a pištolj iz kojeg je dečak upucao nastavnika registrovan je na njegovog pokojnog dedu, ali ga otac nije predao nadležnoj policijskoj stanici.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike