Sprečen pokušaj krijumčarenja: U dva kombija pronađena čak 62 migranta!

30.09.2023

12:39

0

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni iz koristoljublja, za unapred dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta

Sprečen pokušaj krijumčarenja: U dva kombija pronađena čak 62 migranta!
Ilustracija - Copyright AP Photo/Amel Emrić

Hrvatska granična policija je za svega pola sata na području Topuskog sprečila dva pokušaja krijumčarenja 62 ilegalna migranta.

Policajci koji rade na poslovima sprečavanja nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta u petak ujutro su na području Topuskog zaustavili kombi bosanskohercegovačkih oznaka koji je vozio državljanin BiH (58), a u kojem su bila 32 strana državljana koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.

Osumnjičeni je uhapšen, a stranci su dovedeni u službene prostorije nadležne policijske stanice, prenosi Hina.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni iz koristoljublja, za unapred dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta. 

Samo pola sata kasnije, na istom je području zaustavljen još jedan kombi bosanskohercegovačkih oznaka, koji je vozio hrvatski državljanin (28), a u njemu je bilo 30 stranih državljana koji su takođe nezakonito ušli u Hrvatsku.

I on ih je iz koristoljublja za unapred dogovoreni novčani iznos prevozio do krajnjeg odredišta, a priveden je uz krivičnu prijavu. Svi strani državljani izrazili su nameru da podnesu zahtev za međunarodnu zaštitu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike