Telefoni se "usijali" od prijava građana u Sloveniji: U Posavlju presretnuto više od 300 ilegalnih migranata

23.08.2023

17:43

0

U regionu Posavlje je nekoliko policijskih stanica i jedinica iz celog područja uključeno u aktivnosti sprečavanja ilegalnih ulazaka državljana trećih zemalja u zemlju

Telefoni se "usijali" od prijava građana u Sloveniji: U Posavlju presretnuto više od 300 ilegalnih migranata
Ilustracija - Copyright FOTO TANJUG/ FOTO STA/ BOSTJAN PODLOGAR

Čak 332 stranca koji su ilegalno ušli u Sloveniju presretnuti su na području Posavlja, u blizini granice sa Hrvatskom, gde je broj migranata ovog leta značajno uvećan, saopštila je danas Policijska uprava Novo Mesto.

Kako se navodi, najviše ih je bilo iz Avganistana, Pakistana, Maroke i Rusije, a zatim i državljana Nepala, Sijera Leone, Alžira, Sudana, Indije, Turske, Bangladeša, Libije, Konga, Egipta, Nigerija i Gane, prenela je agencija STA.

Stanovnici pograničnih područja koji zovu policiju da je upozore na sumnjiva lica u svom području od velike su pomoći službenicima u vezi sa privođenjem osoba, koje su ilegalno prešle granicu ili ne ispunjavaju uslove za boravak u Sloveniji, saopštila je policija.

U regionu Posavlje je nekoliko policijskih stanica i jedinica iz celog područja uključeno u aktivnosti sprečavanja ilegalnih ulazaka državljana trećih zemalja u zemlju.

Podaci policije za prvih sedam meseci ove godine pokazuju da je u Sloveniji procesuirano blizu 26.900 slučajeva ilegalnog prelaska granice, što je 166 odsto više u odnosu na isti period 2022. godine.

Gotovo 73 odsto svih uhvaćenih, privedeno je na području Policijske uprave Novo Mesto.

Bonus video

Rina

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike