Oglasila se policija o ubistvu studentkinje Mihaele: „Pucao je iz službenog pištolja, hteo je da je ubije“

23.09.2023

22:40

0

Autor: M. Vu.

U subotu popodne službenim saopštenjem oglasila se i osječka policija koju optužuju za zataškavanje događaja u Osijeku

Oglasila se policija o ubistvu studentkinje Mihaele: „Pucao je iz službenog pištolja, hteo je da je ubije“
Mihaela Berak - Copyright Facebook_Lidia Tea Raytter

Osječko Županijsko državno tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv 27-godišnjeg policajca, kojeg se tereti da je metkom iz službenog pištolja usmrtio 21-godišnju Mihaelu Berak, izvestilo je u subotu tužilaštvo.

Ne navodeći identitete osumnjičenog i žrtve, tužilaštvo u rešenju u sprovođenju istrage navodi kako sumnja da je okrivljeni 27-godišnji policajac 20. septembra 2023. oko 22 sata u Osijeku, u nameri da usmrti žrtvu, iz službenog pištolja ispalio hitac prema njoj i naneo joj povredu od koje je umrla na licu mesta.

Podsećaju kako je sudija istrage osječkog Županijskog suda prihvatio predlog tužilaštva i odredio okrivljenom istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja istrage i opasnosti od ponavljanja dela.

Iako je policija svog službenika prvobitno teretila za teško kazneno delo protiv opšte bezbednosti te dovođenje u opasnost života i imovine, sumnjajući da je neoprezno rukovao službenim naoružanjem, osječko županijsko tužilaštvo je u petak, nakon ispitivanja osumnjičenog to prekvalifikovalo u kazneno delo ubistva, te predložilo određivanje istražnog zatvora.

Profimedia
 

Zbog tajnosti postupanja i izvida u osječko-baranjskoj policiji u petak nisu mogli da potvrde kako je osumnjičeni u početku govorio da je u pitanju samoubistvo te da je tokom razgovora s policijom menjao iskaz, te su izvestili da je kriminalističko istraživanje bilo kompleksno.Rešenjem načelnika PU osječko-baranjske 27-godišnji policajac udaljen je iz službe, a protiv njega će se podneti zahtev za pokretanje disciplinskog postupka, piše Jutarnji list.

"Ne zataškavamo slučaj"

U subotu popodne službenim saopštenjem oglasila se i osječka policija koju optužuju za zataškavanje događaja u Osijeku.

„Policija će i dalje preduzimati mere i radnje u saradnji sa Županijskim državnim odvetništvom s ciljem utvrđivanja svih činjenica. S obzirom na medijske naslove i objave u vezi smrtnog stradanja 21-godišnjakinje u kojima se policija proziva za zataškavanje, obaveštavamo javnost da su policijski službenici sve radnje u ovome postupku sproveli temeljito, profesionalno i nepristrasno. Takođe, skrećemo pažnju kako je uvid sproveden u suradnji sa zamenicom Županijskog državnog tužilaštva“, navodi se u saopštenju policije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike