Vozač autobusa osuđen zbog bludničenja nad maloletnicama! Jedna od njih sve do detalja opisala - "Nisam znala šta da radim"

21.09.2023

11:25

0

Sud je utvrdio da su iskazi oštećenih maloletnica međusobno saglasni, jasni, uverljivi i ničim ne ukazuju da su izmišljeni niti da su produkt dečje mašte

Vozač autobusa osuđen zbog bludničenja nad maloletnicama! Jedna od njih sve do detalja opisala - "Nisam znala šta da radim"
Autobus - Copyright Pixabay/AngelikaGraczyk

Kantonalni sud u Odžaku osudio je M. M. na godinu i četiri meseca zatvora zbog bludnih radnji nad maloletnicama koje je počinio dok je bio vozač autobusa.

Osuđen je zbog produženih krivičnih dela bludne radnje, a ovaj sud je po osnovu žalbe tužilaštva preinačio prvostepenu presudu Opštinskog suda u Orašju koji je M. M. bio osudio na godinu zatvora.

Sud je utvrdio da su iskazi oštećenih maloletnica međusobno saglasni, jasni, uverljivi i ničim ne ukazuju da su izmišljeni niti da su produkt dečje mašte.

- Posebno je upečatljiv iskaz oštećene maloletne A. M. V., koja je, prilikom unakrsnog ispitivanja, opisala i pokazala šta joj je optuženi radio. Ocenjujući njen iskaz, pravilno je prvostepeni sud rezonovao da takav opis može dati samo onaj ko je to doživio. Detaljan i iscrpan opis ponašanja optuženog  prema njima dale su i oštećene V. I. i M. O. - navodi se u obrazloženju presude.

Između ostalog se navodi da je maloletna V. I. u svom iskazu navodila da se celu prvu školsku godinu, od septembra 2021. do maja 2022. godine, vozila kao učenik u autobusu u kojem je vozač bio optuženi M. M.

- Navela je da se optuženi M. M. prema njoj neprimereno ponašao, tako što ju je dodirivao po nogama, leđima i rukama. Dešavalo se da joj optuženi priđe i da je rukama dodiruje duž cele noge i pritiska joj nogu - navodi se u presudi.

To je, kako se dodaje, u početku bilo ređe, a kasnije dva-tri puta sedmično.

- Optuženi joj je jednom prilikom, dok je ona sedela, prišao i svojim nogama raširio njene noge i stao između njenih nogu, da je njoj u tom trenutku bilo neugodno a da nije znala šta da uradi - stoji su presudi.

Isto tako, M. O. je u svom iskazu navela da je optuženi M. M. stavljao ruke na nju i da se to dogodilo desetak puta u dva meseca 2020. godine.

- Osim toga, iskaz oštećene A. M. V. je potvrđen iskazima njena majke i svedoka A. M. i V. J., kako u pogledu radnji optuženog prema ovoj oštećenoj u autobusu, tako i u pogledu radnje u plasteniku - navodi se u presudi.

Ocenjeno je da dokazi nisu ukazivali na to da između oštećenih, njihovih roditelja s jedne strane i optuženog M. M. s druge strane postoje bilo kakvi negativni odnosi zbog kojih bi se moglo posumnjati u istinitost iskaza, te nije postojao nikakav motiv za lažno svjedočenje, što je važan razlog  da se poveruje svedocima.

Zaključku prvostepenog suda da su maloletne svedokinje A. M. V. i V. I. istinito svedočile na glavnoj raspravi doprineli su i pismeni nalaz i mišljenje veštaka V. Z. H. i njen iskaz na glavnom pretresu.

"Nalaz i mišljenje veštakinje V. Z. H., a posebno njeno pojašnjenje na glavnom pretresu, upućuje ovaj sud na zaključak da maloletne svedokinje A. M. V. i V. I. događaje o kojima su svedočile na glavnom pretresu nisu izmislile, da ti opisani događaji nisu rezultat njihove mašte nego rezultat stvarno proživljenog, te da događaje koje su opisale u svojim iskazima na glavnom pretresu nisu učinile s ciljem skretanja pažnje na sebe", stoji u presudi.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike