Novi detalji nesreće u Crnoj Gori: Pacijent životno ugrožen, amputirana mu noga, Tužilaštvo saslušalo neke od putnika

20.09.2023

18:52

0

Autor: M. Vu.

U KCCG primljeno je 10 pacijenata iz udesa na magistralnom putu Cetinje - Budva

Novi detalji nesreće u Crnoj Gori: Pacijent životno ugrožen, amputirana mu noga, Tužilaštvo saslušalo neke od putnika
Izvlačenje autobusa koji je sleteo u provaliju - Copyright Tanjug/AP Photo/Risto Bozović

saobraćajnoj nesreći kod Obzovice na magistralnom putu Cetinje - Budva kada je došlo do sletanja autobusa sa kolovoza u provaliju duboku 15 metara, teške telesne povrede zadobili su L.B. (29) iz Ukrajine, S.K. (20) iz Podgorice, N.O. (25) iz Tivta i L.D.K. (72) i oni su smešteni na ortopedskom odeljenju, dok je N.F. (72) iz Budve zadržana na grudnoj hirurgiji

Jedan pacijent iz jučerašnje nesreće na Obzovici smešten je na odeljenje intenzivne nege, jutros je bio stabilno, ali je i dalje u životnoj opasnosti. Njemu je, nažalost, amputirana noga, kazao je za RTCG direktor medicinskog centra KCCG Zoran Terzić.

“U KCCG primljeno je 10 pacijenata iz udesa. Pet je smešteno u Kliniku za ortopediju, dvoje u centru za plastičnu hirurgiju, jedna osoba na odeljenje intenzivne njege i po jedna na klinici za neurohirurgiju i centar za grudnu hirurgiju”, rekao je Terzić.

Tanjug/AP Photo/Risto Bozović
 

 

Cetinjski list piše da su teške telesne povrede zadobili su L.B. (29) iz Ukrajine, S.K. (20) iz Podgorice, N.O. (25) iz Tivta i L.D.K. (72) i oni su smešteni na ortopedskom odeljenju, dok je N.F. (72) iz Budve zadržana na grudnoj hirurgiji.

A.S. (33) iz Ukrajine je zadobio teške telesne povrede i on je smešten na intenzivnom odeljenju, dok je J.T.K. (64) iz Velike Britanije, koja je takođe zadobila teške telesne povrede, smeštena na konorarnom odeljenju u Kliničkom centru Crne Gore.

Lake telesne povrede zadobili su A.Č. (22) iz Budve, T.R. (22) iz Srbije, V.B. (48) iz Rusije, D.J.T. (19) iz Poljske, J.L. (19) iz Poljske, I.F. (40) iz Budve, S.K. (42) iz Bosne i Hercegovine, M.J. (68) iz Ukrajine, Y.O. (22) iz Ukrajine, A.M. (19) sa Cetinja, K.T. (38) iz Japana, M.L. (25) iz Engleske, E.L.K. (73) iz Švedske, G.T. (65) iz Švedske, N.M. (42) iz Podgorice i S.V. (24) iz Nikšića.

RINA
 

Tri putnika nisu zadobili nikakve povrede.

Do saobraćajne nezgode je najverovatnije došlo na način što je vozač, krećući se autobusom iz pravca Cetinja u pravcu Budve i dolaskom na kritično mesto, iz za sada nepoznatih razloga, izgubio kontrolu nad autobusom i probijajući zaštitnu ogradu, sleteo u provaliju dubine oko 20 metara.

Tužilaštvo saslušalo neke od putnika iz autobusa

Deo putnika iz autobusa koji je juče sleteo sa puta u provaliju na Obzovici saslušan je danas od strane tužioca, potvrdila je u razgovoru za portal Dan državna tužiteljka i rukovodilac ODT Cetinje Sanja Radunović.

-Saslušani su putnici koji su mogli da daju iskaz. Dio njih je saslušan u Tužilaštvu, a deo u bolnici na Cetinju i u Kliničkom centru - navela je ona za portal Dan Radunović i dodala da se očekuju veštačenja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike