U Makedoniji u ponedeljak novi protest: Zbog krađe lekova na Klinici za onkologiju okupljanje ispred zgrade vlade

09.09.2023

07:25

0

Apelovali su na sve onkološke pacijente da im se jave sa svojim iskustvima, kako bi doprineli potpunom otkrivanju i odgovornosti svih umešanih

U Makedoniji u ponedeljak novi protest: Zbog krađe lekova na Klinici za onkologiju okupljanje ispred zgrade vlade
Ilustracija - Copyright Profimedia

Ispred zgrade makedonske vlade u ponedeljak će biti održan novi protest zbog krađe lekova na klinici za onkologiju, najavili su organizatori na društvenim mrežama.

- U ponedeljak, sa početkom u 18.00 časova ispred vlade, građani će ponovo protestovati zbog slučaja krađe lekova na Klinici za onkologiju - stoji u saopštenju.

Organizatori su najavili okupljanje ispred zgrade vlade odakle će se uputiti do Državnog tužilaštva (OJO) i zahtevati sudski epilog za sve umešane u slučaj krađe citostatika, prenosi agencija Makfaks.

- Naši zahtevi su: OJO da izađe sa detaljima o toku istrage u roku od nedelju dana. Istraga o umešanosti bivšeg ministra Venka Filipčea i direktora Nina Vaseva. Proširivanje istrage na rad Dečje onkologije i kompletna revizija rada Klinike za onkologiju. Pravosnažne sudske presude za sve umešane u onkološki kriminal - navodi se u saopštenju organizatora.

Oni zahtevaju i uključivanje onkoloških pacijenata koji će imati uvid u samu istragu.

Takođe su apelovali na sve onkološke pacijente da im se jave sa svojim iskustvima, kako bi doprineli potpunom otkrivanju i odgovornosti svih umešanih u, kako napominju, skandalozan rad Klinike za onkologiju.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike