Koalicija Za budućnost Crne Gore prihvata ponudu PES-a! "Zaustaviti povratak DPS-a" (VIDEO)

24.08.2023

15:31

0

"Pošto su neke kolege često govorile “to i nama nudi”, mi smo tražili da ponuda bude javna da ne bi ispalo da smo nešto oteli od nekog"

Koalicija Za budućnost Crne Gore prihvata ponudu PES-a! "Zaustaviti povratak DPS-a" (VIDEO)
Copyright faceboook/За будућност Црне Горе

Koalicija “Za budućnost Crne Gore” prihvata ponudu "Evrope sad" za formiranje vlade, pristaje na mnogo manje, ali želi da zaustavi povratak DPS-a jer jasno prepoznaje šta se dešava ovih dana, rekao je na konferenciji ove koalicije jedan od njenih lidera Andrija Mandić.


"Imali smo nekoliko sastanaka sa mandatarom, važan dogovor je bio da ponudu učini javnom kako bismo mogli da se izjasnimo na stranačkim organima da li je odbacujemo ili ne. Pošto su neke kolege često govorile “to i nama nudi”, mi smo tražili da ponuda bude javna da ne bi ispalo da smo nešto oteli od nekog", kazao je Mandić na konferenciji za novinare.

 

 


Dodao je da su umesto javne ponude dobili saopštenje da su nešto odbili.

"Tek nakon ove javne polemike mi smo saznali za ovu ponudu.  Konsultovali smo stranačke organe i prihvatili ponudu. Ponuda je nama prihvatljiva ne zbog toga što smo mi slabi, nego da sprečimo DPS da preuzme vladu", rekao je predsednik Nove srpske demokratije.

 

Lider pokreta ZBCG Milan Knežević je rekao da su tražili javnu ponudu od Milojka Spajića.

"Tražili smo to jer je iste ponude davao i drugima, Ministarstvo prosvete je ponuđeno i nama i Ujedinjenoj Crnoj Gori. Takođe, Ministarstvo poljoprivrede je ponuđeno i nama i Bošnjačkoj stranci", kazao je Knežević.

faceboook/За будућност Црне Горе
 

 

Naglasio je da kada se to sagleda, "jasno je zašto su tražili da javnost vidi ko želi politički da trguje i na taj način narušava stranke manjinskih naroda".

Iz PES-a je jutros saopšteno da su ta partija i mandatar Milojko Spajić ponudili ZBCG tri ministarstva, mesto potpredsednika Vlade i Skupštine, 40% udela, ali im je to bilo malo.

Koalicija ZBCG je nakon toga reagovala i saopštila da poziva predsednika države i jednog od lidera PES-a, Jakova Milatovića, da se javno oglasi i da zauzme stav prema "sve izvesnijem pokušaju prekrajanja izborne volje od strane mandatara Milojka Spajića, putem vraćanja DPS-a na vlast putem njegovih trodecenijskih partnera". Ističu da je njihovoj koaliciji veoma važno da saznaju da li je ovo samostalna akcija lidera PES-a i samo njegov izbor ili je to podržao i Milatović.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike