Mandić: Problem je da Srbi budu u vladi CG, a ne smeta kad Albanci drže pola vlasti u Makedoniji

18.08.2023

20:12

0

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, nije se mešao u formiranje vlade Crne Gore, niti je vršio pritisak na bilo koga - naveo je Mandić

Mandić: Problem je da Srbi budu u vladi CG, a ne smeta kad Albanci drže pola vlasti u Makedoniji
Andrija Mandić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Deluje tragikomično kada DPS brine o interesima bilo kojeg naroda u Crnoj Gori. Oni su sprovodili najgoru antisrpsku politiku i takva diskriminacija nije zabeležena u poslednje tri decenije u Evropi. 

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, nije se mešao u formiranje vlade Crne Gore, niti je vršio pritisak na bilo koga, već je vrlo precizno uporedio stanje u S. Makedoniji, gde Albanci drže skoro sve poluge moći, sa dešavanjima u Crnoj Gori, u kojoj se problematizuje i sami ulazak predstavnika Srba u vladu. Podsećam, procenat Srba u CG je mnogo veći od procenta Albanaca u S. Makedoniji. 

Bilo bi pošteno da su današnju konferenciju "o mešanju u unutrašnje stvari Crne Gore” posvetili, naprimer, ambasadoru Slovačke koji je sebi dao za pravo da sastavlja novu Vladu, dok predsednik Srbije nijednom nije kazao kako treba da izgleda vlada CG, nego je saopštio kako se primenjuju različiti aršini prema Albancima u S. Makedoniji i Srbima u CG. 

Profimedia
Aleksandar Vučić

Koalicija ZBCG je jedan od pobednika izbora 11. juna i na jednoj strani smo mi i ostali koji su porazili DPS, a na drugoj strani su isti taj DPS i svi oni koji su i na predsedničkim izborima podržali Mila Đukanovića i koji su i tokom kampanje za parlamentarne izbore imali stav da će zajedno formirati vlast. 

Dobro znaju građani ko se konstantno meša u formiranje vlasti u CG. Nismo uzalud, tokom kampanje, pominjali ambasade koje gotovo svakodnevno vrše pritisak na političke subjekte u CG.

Naši preci su stvarali Crnu Goru i mi osećamo posebnu odgovornost za budućnost naše države. 

Nedavno smo u Tetovu gledali doček Aljbina Kurtija, koji je tom prilikom proglašen svealbanskim premijerom i nismo čuli da su se oglasili iz bilo koje ambasade, čak ni iz Slovacke!?

Koalicija ZBCG je jedan od pobednika na izborima i mi želimo da pregovaramo sa kolegama koji su takođe učestvovali u pobedi nad bivšim režimom. 

Zato sa velikom zainteresovanošću čekamo nastavak razgovora s mandatarom Milojkom Spajicem kako bi uz postovanje demokratskih principa i bez bilo kakvih uplitanja sa strane dogovorili novu Vladu za koju se jasno na izborima izjasnila Crna Gora.

Ako ima dobre namere, ništa nam neće biti teško jer je svima dobro poznata narodna volja.

Bonus video

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike