Dodik ide na sastanak sa Erdoganom: Želim da ga podsetim na njegove reči

24.08.2021

10:00 >> 11:51

0

Autor: A. B.

O odlasku u Sarajevo, kaže, razgovarao je sa svim predstavnicima parlamentarnih stranaka i dobio je njihovu podršku

Dodik ide na sastanak sa Erdoganom: Želim da ga podsetim na njegove reči
Copyright Milorad Dodik Tanjug/Dragan Kujundžić

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik najavio je danas da će se u petak sastati sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom u Predsedništvu BiH i da je za to dobio podršku parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske.

Na vanrednoj konferenciji za novinare, Dodik je rekao da predsednika Erdogana želi da upozna sa stavovima Republike Srpske i da mu ukaže na trenutno veoma složenu situaciju u BiH.

– Želim i da ga podsetim na njegove reči da ne želi nikoga da favorizuje i da su mu važne sve tri strane u BiH – rekao je Dodik i dodao da bojkot odlučivanja u državnim institucijama zbog nametnutog zakona o zabrani i sankcionisanju negiranja genocida u Srebrenici.

O odlasku u Sarajevo, kaže, razgovarao je sa svim predstavnicima parlamentarnih stranaka i dobio je njihovu podršku.

Milorad Dodik/Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages

– Imamo konsenzus da je potrebno prisustvovati ovom sastanku. Ja ću se ponašati onako kako je Narodna skupština Srpske odlučila – rekao je Dodik.

Istakao je da ne treba ostaviti priliku preostaloj dvojici članova Predsedništva, Šefieku Džaferoviću i Željku Komšiću, da Erdoganu prezentuju ono što oni žele.

Naveo je da će jedna od tema biti i izgradnja auto-puta Beograd – Sarajevo i podsetio da su Srbija i Republika Srpska obezbedile 100 miliona evra za deonicu od Rače do petlje Bijeljina.

Najavio je da će se do odlaska u Sarajevo u petak još jednom obratiti novinarima u vezi sa susretom sa Erdoganom.

Pročitajte još:

Kako je juče najavljeno, Erdogan dolazi u petak u službenu posetu Sarajevu, gde će se sastati sa članovima Predsedništva, a neki mediji su nezvanično preneli da će turski predsednik prisustvovati i venčanju ćerke Bakira Izetbegovića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike