Krivokapić podneo krivičnu prijavu protiv Milovog savetnika!

25.08.2021

15:54

0

Autor: A. B.

Krivokapić je predložio da tužilaštvo uhapsi Veljovića i odredi mu zadržavanje po pritvorskom osnovu iz člana 448 stav 1 tačka 2 Zakona o krivičnom p

Krivokapić podneo krivičnu prijavu protiv Milovog savetnika!
Copyright Printscreen/Youtube

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić podneo je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) krivičnu prijavu protiv Veselina Veljovića, savetnika predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i bivšeg direktora Uprave policije.

U Obrazloženju krivične prijave Krivokapić navodi da je Veljović “javno pozvao i apelovao na službenike Uprave policije da iskažu otpor i neposlušnost prema zakonitim odlukama ili merama državnih organa ili prema službenom licu u vršenju službene radnje čime je izvršio krivično delo pozivanje na otpor iz člana 378 Krivičnog zakonika Crne Gore”, prenose “Vijesti”.

Youtube printscreen/Profimedia

Krivokapić je predložio da tužilaštvo uhapsi Veljovića i odredi mu zadržavanje po pritvorskom osnovu iz člana 448 stav 1 tačka 2 Zakona o krivičnom postupku.

Pročitajte još:

Takođe, iz istog pritvorskog osnova predlaže sudiji za istragu određivanje pritvora, a nakon toga u roku od 30 dana sudu podnese optužni predlog zbog navedenog krivičnog dela pri kojem će ostati na glavnom pretresu i tražiti da se Veljoviću sudi po zakonu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike