Hit na hrvatskom primorju: Naplaćuju kupanje u moru dva evra po glavi!

07.08.2023

10:54

0

"Dnevni boravak" u kampu "Mlaska" u opštini Sućuraj na ostrvu Hvaru košta dva evra

Hit na hrvatskom primorju: Naplaćuju kupanje u moru dva evra po glavi!
Copyright Profimedia

Na delovima hrvatskog Jadrana ove godine naplaćuju i korišćenje plaže, odnosno kupanje u moru, pa tako, na primer, "dnevni boravak" u kampu "Mlaska" u opštini Sućuraj na ostrvu Hvaru košta dva evra, piše danas splitska "Slobodna Dalmacija".

- Da smo korisnici kampa - u redu, treba naplatiti nešto što je pod koncesijom, ali koliko mi je vidljivo na dostupnim internet stranicama, taj kamp uopšte nema koncesiju na plažu, a kamoli koncesiju koja uključuje naplatu korišćenja kupališta i mora - ispričala je jedna žena za splitski dnevnik.

Ona kaže da bi to čak i shvatila da su, na primer, hteli da joj naplate parkiranje automobila, koji uopšte nije bio parkiran u kampu već ispred, na makadamu.

- Rečeno mi je da moram da platim tri dnevne karte za kupanje na plaži za tri odrasle osobe - navela je ona.

Pojašnjava da nije reč ni o ležaljci, ni o suncobranu ili pak parkingu, već je cena od dva evra "po glavi", za kupanje na plaži.

Ona je ovo neugodno iskustvo doživela na istočnoj strani ostrva, u Sućuraju, a na računu koji je dobila usluga je navedena kao "dnevni boravak", bez daljih pojašnjenja.

- Koji boravak, šta to naplaćuju? Korišćenje plaže? Po kojem mi to zakonu neko ko ima kamp može naplatiti korišćenje kupališta? Budući da plan za koncesiju i upravljanje tim područjem nisam nigde našla u službenim dokumentima, a koliko sam saznala oni koncesiju i nemaju – navodi sagovornica "Slobodne Dalmacije".

Prema Planu upravljanja pomorskim dobrom Opštine Sućuraj i utvrđenim granicama pomorskog dobra iz novembra 2008. godine, dozvole za korišćenje ležaljki (35 komada), suncobrana (30 komada), akva-parka, sanduka za sladoled, podmornice za razgledanje morskog dna, jedrilica i čamaca na vesla, štandove za prodaju rukotvorina, kiosk, ugostiteljske terase i drugo izdate su za uvalu Mlaska, ali se nigde ne navodi i plaćanje "dnevnog boravka", piše list, i dodaje da su stoga pitanje uputili firmi "Sućuraj", u čijem okviru posluje kamp "Mlaska", a odgovor će objaviti kada ga dobiju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike