Apokaliptična scena u Puli: Nad gradom se nadvio crn oblak, vozila se zaustavila zbog jakog grada

06.08.2023

22:21

0

Nevreme koje je juče iz Slovenije prešlo u Hrvatsku, proširilo se danas i prema Istri gde je na snazi žuti meteo-alarm

Apokaliptična scena u Puli: Nad gradom se nadvio crn oblak, vozila se zaustavila zbog jakog grada
Nevreme - Copyright Tanjug/STA/Deniel Novaković

Nevreme koje je juče iz Slovenije prešlo u Hrvatsku, proširilo se danas i prema Istri gde je na snazi žuti meteo-alarm zbog jake bure i snažnog grada koji je potukao Vodnjane, Savičentu i mesto Draguć.

Crni oblak koji se danas nadvio nad Pulom prošao je brzo, kako javljaju mediji, i nije ostavio velike posledice.

Međutim, građani su se uplašili prizora iznad njihovih domova, s obzirom da ja je prethonog dana snažna oluja pogodila Hrvatsku.

 

 

Grad koji je "tukao" kod Vodnjana i Savičente primorao je vozače, koji su zatekli na putu u toku nevremena, da zaustave svoja vozila. Društvenim mrežama kruže snimci koji pokazuju koliko je jako udarao led.

Reka Sava koja se juče izlila iz korita kod Zagreba, preti da napravio najgori scenario koji je procenjen 2019. godine od strane stručnjaka. Katastrofu trenutno zaustavljaju dobro namešteni nasipi širom zemlje.

Novo nevreme zahvatilo je danas Sloveniju, krenuvši od Zgornjosavinjske i Mežiške kotlini, dok je popustio i nasip na reci Muri kod Donje Bistrice. Oluja se potom podigla do severa zemlje gde je ostavila stravične posledice.

 

 

Naime, bujica je sravnila domaćinstva sa zemljom, dok se na snimcima iz ovih područja vide samo krovovi i prozori koji vire iznad vode.

Kakvo je stanje u komšiluku ispričao nam je i Ranko iz Brežice u Donjeposavskoj regiji, koji je za portal 24sedam opisao deo agonije kroz koju prolaze.

Rekao nam je da ovako nešto ne pamti i da je nakon ovih poplava ostao bez kuće, kao i njegova sestra.

Ovo nas je sve zateklo. Imam 70 godina i nikada nisam video ovako nešto. Ostao sam bez kuće. Pod vodom je sestrina kuća. Ostali smo na ulici - rekao nam je.

Slovenija je zabeležila četiri smrtna slučaja usled nevremena koje je zahvatilo veći deo zemlje, od kojih su dva državljanina Holandije, Slovenac koji je stradao na području Kamnika i nepoznati muškarac, čije je telo izvučeno na obali Save, na nekoliko stotina metara od kuće.

Premijer Slovenije, Robert Golob, izjavio je da se "Slovenija suočila sa najgorom prirodnom katastrofom u novijoj istoriji" pri čemu je šteta koja je naneta "verovatno veća od pola milijarde evra".

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike