Stravične slike iz Slovenije nakon razornog nevremena: Prijavljeno nekoliko smrtnih slučajeva; vojska helikopterima spašava ljude s krovova

04.08.2023

14:46

0

Sastaje se štab republičke civilne zaštite na kojem će se odlučiti o daljim koracima

Stravične slike iz Slovenije nakon razornog nevremena: Prijavljeno nekoliko smrtnih slučajeva; vojska helikopterima spašava ljude s krovova
Copyright Foto: TANJUG/ FOTO STA/ nr

Policija je prijavila nekoliko smrtnih slučajeva zbog poplava u Sloveniji, ali još nema konkretnih informacija o okolnostima, rekao je predstavnik Civilne zaštite (CZ) Srečko Šestan, objašnjavajući da je na mnogim mestima onemogućen pristup ugroženim područjima. Šestan je rekao da još nije dokazano da su sve žrtve nastradale u poplavama.

Civilna odbrana spasila je ljude u Tržiču i Škofja Loki. Na području opštine Kamnik u današnjim poplavama zabeležen je jedan smrtni slučaj, rekao je ministar odbrane Marjan Šarec, navodeći da nema detalje o tom slučaju. Šarec je rekao da se sastaje štab republičke civilne zaštite na kojem će se odlučiti o daljim koracima.

Foto: TANJUG/ FOTO STA/ nr
 

 

Prema njegovim rečima situacija je ozbiljna, vojska je na terenu, kao i da je aktiviran akcioni plan Vihra, koji predviđa aktiviranje snaga Slovenačke vojske u slučaju prirodnih katastrofa većih razmera i obezbeđuje pomoć vojnika Slovenačke vojske sistemu zaštite od prirodnih i drugih nepogoda.

 

Premijer Robert Golob vraća se ranije sa odmora zbog situacije u vezi sa poplavama, saopštio je njegov kabinet. Ministar je rekao i da je trenutno aktivirano oko 250 pripadnika Slovenačke vojske.

Nakon što je aktiviran nacionalni plan zaštite i spasavanja od poplava, Ministarstvo kulture je u skladu sa procedurama aktiviralo i svoj plan aktivnosti, sa ciljem da se zaštiti kulturno nasleđe, ali pre svega ljudski životi.

Bonus video

Rina

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike