Oglasio se Milov savetnik: Uzvraća Krivokapiću, najavio krivičnu prijavu

26.08.2021

08:30

0

Angažovao sam advokata da podnese krivičnu prijavu protiv njega (Krkvokapića) i time sve saopštio, kazao je Veljović

Oglasio se Milov savetnik: Uzvraća Krivokapiću, najavio krivičnu prijavu
Copyright Youtube printscreen/Profimedia

Nakon što je premijer Zdravko Krivokapić podneo krivičnu prijavu protiv bivšeg šefa policije Veselina Veljovića, zbog poziva policiji na neposlušnost, oglasio se aktuelni savetnik crnogorsog predsednika najavom da će i on podneti krivičnu prijavu protiv premijera zbog, zbog, kako je naveo, “lažno prijavljivanje”.

-Angažovao sam advokata da podnese krivičnu prijavu protiv njega (Krkvokapića) i time sve saopštio. Dalje neka svako radi svoj posao -kazao je Veljović za podgoričke “Vijesti.”

Pročitajte još

Predsednik vlade juče je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) podneo krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora Uprave policije i aktuelnog savetnika crnogorskog predsednika, kojom ga tereti da je izvršio krivično delo “pozivanje na otpor”.

U Obrazloženju Krivokaićeve krivične prijave, u koju su Vijesti imale uvid, premijer je napisao da je Veljović “javno pozvao i apelovao na službenike Uprave policije da iskažu otpor i neposlušnost prema zakonitim odlukama ili merama državnih organa ili prema službenom licu u vršenju službene radnje čime je izvršio krivično delo pozivanje na otpor.

Krivokapić je predložio da tužilaštvo uhapsi Veljovića, i odredi mu pritvor do 30 dana, kao i da sudu podnese optužni predlog zbog navedenog krivičnog dela.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike