Uhapšen vozač Hitne pomoći u Zagrebu: Pregazio troje maloletnika, jedan zadobio povrede opasne po život

22.06.2023

22:15

0

Hitna pomoć je bila na drugoj intervenciji, kada su krenuli prema bolnici, desila se nesreća. Maloletnici su bili u vozačevom tzv. mrtvom uglu, pa ih nije video

Uhapšen vozač Hitne pomoći u Zagrebu: Pregazio troje maloletnika, jedan zadobio povrede opasne po život
Hitna pomoć/ Ilustracija - Copyright Printscreen/Youtube/Aljazeera

Hrvatska policija privela je vozača (62) Hitne pomoći, osumnjičenog da je sinoć pregazio tri maloletne osobe u Zagrebu. Osumnjičen je za krivično delo dovođenje u opasnost života ili imovine opšteopasnom radnjom ili sredstvom.

Naime, Hitna pomoć je bila na intervenciji na Bundeku zbog drugog slučaja. Kada su završili sa intervencijom, krenuli su prema bolnici, ali je pored vozila sedelo troje maloletnika koje vozač nije primetio jer su bili u njegovom tzv. mrtvom uglu, pa ih je pregazio.

Kako pričaju očevici s lica mesta, vozač je bio van sebe posle nesreće.

- Šta sam to napravio?! NIsam ih video - vikao je.

Tinejdžer koji je teško povređen primljen je u Klinički bolnički centar (KBC) Zagreb, potvrdio je u razgovoru za HRT dr. Tomislav Baotić, specijalista abdominalne kirurgije.

Dečak je odmah prebačen u jedinicu intenzivnog lečenja, a njegovo stanje opisuje se kao "prilično teško".

- Zadobio je teške, pa i za život opasne povrede. Osim povreda vratne kičme i drugih povreda, najveći je problem u cirkulaciji u žilama koje prolaze kroz vratnu kičmu - rekao je Baotić dodajući da je, iako dečak nema ozljeda glave, došlo do promena na mozgu zbog cirkulatornih poremećaja.

Koliko će trajati oporavak ovog tinejdžera, za sada je teško proceniti. "Mora se konstantno pratiti stanje i videti kako se oporavlja mozak, kako ta cirkulacija funkcioniše. Oporavak će sigurno potrajati malo duže, ali koliko će trajati, teško je reći. U svakom slučaju, stanje je vrlo teško", zaključio je Baotić.

Jedna devojka je puštena kući a druga je na opservaciji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike