Divljao, gazio, pa se branio da se "ne oseća dobro": Saslušan vozač koji je izazvao nesreću u Zagrebu

18.06.2023

15:12

0

Državno tužilaštvo će odlučiti hoće li biti istražnog zatvora ili ne

Divljao, gazio, pa se branio da se "ne oseća dobro": Saslušan vozač koji je izazvao nesreću u Zagrebu
Copyright Printscreen/YouTube/24sata

Mladić J.E. (23), koji je nakon nasilničke vožnje uleteo mercedesom među pešake, stigao je jutros u pratnji policije u Tužilaštvo na saslušanje.

Njega su vezanog policajci dovezli maricom, odakle je prebačen u sud gde je, kako je njegov advokat rekao, kazao da se ne oseća dobro i nije spreman da da odbranu.

- On se u ovom trenutku ne oseća se dobro, izrazio je žaljenje. Postoji faza istrage koja će kroz veštačenje utvrditi šta se zaista dogodilo - kazao je Gordan Preglej, mladićev advokat.

Potm je otkrio što dalje sledi.

- Državno tužilaštvo će odlučiti hoće li biti istražnog zatvora ili ne, a to će biti u poslepodnevnim satima. Po mom iskustvu, mislim da će predložiti istražni zatvor - objasnio je Preglej.

 

 

Šta je mogao biti uzrok nesreći tek će se utvrditi, a advokat kaže da je teško reći da li je danak neiskustvu "krivac" teško je za reći.

- Znam da se oseća loše, nije video snimke i sigurno proživljava s tim ljudima to što se dogodilo - poručio je Preglej.

Tužilaštvo traži 30 dana pritvora

Zamenik glavnog opštinskog državnog tužioca, kako javlja HTV, najavio je da će od sudije zatražiti jednomesečni istražni zatvor za uhapšenog.

J. E. je u petak svojim mrcedesom od 500 konjskih snaga naleteo na pešake na parkingu tržnog centra i teško ranio troje ljudi, a dvoje lakše.

 

 

- Utvrđeno je da je vozilom, u zanošenju preko zapadne trake namenjene za promet vozila iz suprotnog smera, naleteo na pešačko ostrvo i troje hrvatskih državljana starih 21, 32 i 35 godina koji su stajali tu. U nastavku kretanja je prednjim delom vozila naleteo na bočnu stranu zaustavljenog automobila u kojem su bili 21-godišnjak i 22-godišnjakinja - navodi se u saopštenju.

Najteže povređeni na respiratoru

Lekari koji su se borili za život jednog od teško povređenih rekli su da su sada svi stabilno, javio je HTV.

Iako je stabilno, najteže povređeni mladić i dalje je životno ugrožen, rekli su lekari i dodali da ga iz tog razloga drže u indukovanoj komi i na respiratoru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike