Abazović: Imamo predlog za predsednika Skupštine

19.10.2020

11:41 >> 08:11

0

Autor: M. I.

Nosilac liste crnogorske opozicione koalicije Crno na bijelo Dritan Abazović izjavio je danas da tri buduće vladajuće većine imaju predlog za predsednika Sk

Abazović: Imamo predlog za predsednika Skupštine
dritan abazović - Copyright YouTube/Printscreen/ RTV Cetinje

Abazović je to rekao nakon konsultativnog sastanka s predsednikom Skupštine Ivanom Brajovićem, na kojem je dogovoreno da konstitutivna sednica nvoobog parlamenta bude održana 23. septembra.

“Uspeli smo da u katastrofalnim uslovima pobedimo mafiju i nadam se da će to Skupština da pokaže. Zbog korona virusa moramo da ubrzamo proceduru izbora onih kojih treba da predstavljaju vladu i Skupštinu”, rekao je Abazović, prenele su podgoričke Vijesti.

Dodao je da na sastanku s Brajovićem nije bilo nikakve opstrukcije.

“Imamo već predlog ko bi bio predsednik Skupštine. Što se tiče vlade, trebaće više vremena da se ona konstituiše, jer ima više obaveza. To se odmah neće desiti. Trebaće nam odredeni broj dana”, rekao je Abazović.

Branimir Gvozdenović iz DPS-a kazao je da je ta partija pokazala ozbiljnost i odgovornost kao jedna državotvorna partija, i kada pobeđuje i kada ne pobeduje.

“Priznali smo rezultate bićemo na sednici, stvorićemo kvorum, davaćemo doprinos demokratskoj atmosferi. DPS ima veću odgovornost jer je državotvorna partija”, naveo je Gvozdenović.

Milutin Đukanovic, kandidat za poslanika koalicije “Za buducnost Crne Gore”, zahvalio je građanima.

“Ispred koalicije ”Za buducnost Crne Gore” zahvaljujem gradanima. Na izborima smo osvojili slobodu, sad moramo da formiramo prvu demokratsku vlast. Niko ne treba da sumnja da naša koalicija neće znati da valorizuje građansku volju bez DPS-a”, rekao je Đukanović.

On je poručio da neće biti problema da se formira skupštinska većina.

“Prirodni put je da (lider koalicije Za budućnost Crne Gore) Zdravko Krivokapić bude mandatar. To je moje mišljenje”, poručio je Ðukanović.

Momo Koprivica iz koalicije “Mir je naša nacija” kazao je da su u ime te koalicije istakli da Skupština postane demokratska institucija koja funkcioniše.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike