SDA saopštila: Dodikova poseta Zagrebu opasnost za destabilizaciju BiH

19.10.2020

12:36 >> 08:12

0

Autor: M. I.

Dodik će se sastati odvojeno sa predsednikom Hrvatske Zoranom Milanović i premijerom Andrejem Plenkovićem

SDA saopštila: Dodikova poseta Zagrebu opasnost za destabilizaciju BiH
Copyright YouTube/Printscreen/Al Jazeera Balkans

Poseta srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika Zagrebu, uznemirila je bošnjačke i hrvatske zvaničnike u Sarajevu, a nakon reagovanja dvojice članova Predsedništva BiH Šafika Džaferović i Željka Komšića, oglasila se SDA Bakira Izetbegovića, ocenivši da ta poseta, kako tvrde, nosi “opasnost za dodatnu destabilizaciju BiH”.

Dodik će se sastati odvojeno sa predsednikom Hrvatske Zoranom Milanović i premijerom Andrejem Plenkovićem, najavljeno je ranije iz njegovog kabineta.

Iz SDA kažu da je u pitanju potpuno zaobilaženje institucija BiH i predsedavajućeg Predsedništva BiH, što je trenutno Džaferović, kako navodem “jako loša poruka zvanicnog Zagreba” prema BiH.

“Izuzetno je štetno da predsednik Hrvatske ignoriše poziv Predsedništva BiH za razmenu poseta, a istovremeno prima Dodika koji neprestano preti podelom države BiH, blokira rad državnih institucija i evroatlantski put zemlje, vređa Bošnjake i Hrvate nazivajući ih za skupštinskom govornicom balijama i ustašama, kao i što im onemogućava njihovo pravo na legitimne predstavnike u Vladi RS-a”, navodi se u saopštenju SDA, preneo je sarajevski portal Klix.

Iz te stranke su pozvali Milanovića i Plenkovića da, kako kažu, imaju u vidu izuzetnu važnost odnosa BiH i Hrvatske, kao i Bošnjaka i Hrvata, te da “ne šalju poruke kojima se unosi dodatno nepoverenje i narušavaju odnosi izmedu dve države i dva naroda”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike