Internet senzacija! Prodavačica napustila štand sa jagodama, ostavila novac i neobičnu poruku: "Nisam ni sumnjala da će se ovo dogoditi"

23.05.2023

17:51

0

Prodavačica jagoda iz Ivanić Grada postala je internet senzacija nakon što je njen gest postao viralan na društvenim mrežama

Internet senzacija! Prodavačica napustila štand sa jagodama, ostavila novac i neobičnu poruku: "Nisam ni sumnjala da će se ovo dogoditi"
Ilustracija - Copyright Pixabay

Prodavačica jagoda iz Ivanić Grada postala je internet senzacija nakon što je njen gest postao viralan na društvenim mrežama. Naime, ona je ostavila jagode, kutiju sa novcem, kao i cedulju u kojoj je navela da ljudi sami mogu da vrate sebi kusur. Epilog je da nijednog dinara nije falilo u kasi.

U hrvatskom gradiću Ivanić Grad, odnosno, na putu koji vodi do njega, jedna prodavačica jagoda ostavila je preostalo voće, kao i kutiju sa 15 evra koja je bila namenjena za kusur, uz cedulju na kojoj je navela da mušterije same uzmu jagode, te i da sami sebi mogu da vrate kusur. Epilog je da je svo voće prodato, a da je novac, tačno u cent bio na gomili.

- Morala sam da odem nešto da obavim. Novce molim ostavite u kutiji - napisala je uz napomenu da se vraća uskoro te istakla cenu od 2,50 evra. Priču je prenio portal lifebuzz.hr koji se dao u potragu za prodavačicom jagoda koja, kako ističu, očito ima jaku veru u ljude.

Foto: Printskrin/Instagram
 

Morala da ide kod zubara

Pronašli su gospođu koja ih je zamolila za anonimnost, ali i objasnila zašto se odlučila na ovakav vid trgovine.

- Morala sam otići kod stomatologa, a nisam htela da zatvorim štand. Porukom na papiru sam obavestila ljude da slobodno uzmu onoliko jagoda koliko im treba, a u posudu sam stavila 15 evra da mogu razmeniti veće novčanice. Kada sam se nakon dva sata vratila, sve je savršeno odgovaralo u cent, a prodale su se sve jagode! Pravo da vam kažem, nisam ni sumnjala. Baš sam verovala da će tako i biti – kazala je prodavačica za lifebuzz.hr pa dodala:

– Zahvaljujem ljudima koji su se sami uslužili i koristili ‘zajedničkom blagajnom‘. Takođe i "susedama" s radnih mesta u blizini koje su samoinicijativno pokazale veliku brigu zbog novca, ali i nedostatka jagoda, nakon što su se “same” rasprodale - rekla je ona.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike